Maak Ria Schaper de nieuwe Taalheld!

Gepubliceerd op: 27 januari 2020 09:53

Elk jaar organiseert de Stichting Lezen en Schrijven de Taalheldenprijs. Deze prijs wordt door H.K.H. Prinses Laurentien der Nederlanden uitgereikt aan mensen die zich op een speciale manier inzetten voor een geletterd Nederland. Er zijn 3 categorieën taalhelden: Taalcursist, Taalbegeleider en Bruggenbouwer. De genomineerde taalhelden kun je op de website TaalHeld.nl bekijken. Genomineerd voor de landelijke prijs is één van onze Schiedamse taalambassadeurs: Ria Schaper.

Ria Schaper is een stadgenote die vanuit haar ervaring weet wat het is om moeite te hebben met lezen en schrijven. Nu zet Ria zich als taalambassadeur (ervaringsdeskundige) vanuit het DigiTaalhuis in om het onderwerp laaggeletterdheid bespreekbaar te maken en instanties en bedrijven te laten inzien wat zij kunnen doen om deze groep mensen te helpen. Zo heeft zij pas bij de Gemeente Schiedam brieven van het klantcontactcentrum getest op begrijpelijke taal voor laaggeletterden.

Wij zijn heel erg trots op Ria en zouden het zo leuk vinden als zij de prijs in de wacht kan slepen. Doe je ook mee? Er kan vanaf nu gestemd worden en vanaf 3 maart worden de landelijke taalhelden bekend gemaakt.

In het filmpje hieronder stelt Ria zich voor. Of bekijk het interview met Ria op Schie TV.