Tentoonstelling 100 jaar open

Gepubliceerd op: 27 mei 2021 12:57

Nu de bibliotheek weer open is, moet je niet vergeten even een blik te werpen op de vitrinekasten op de eerste verdieping. Onze tentoonstelling over 100 jaar open: Wat betekent de bibliotheek voor de Schiedammers? zetten we gewoon nog een tijdje voort. Welk boek, welke film heeft hen geïnspireerd? Wat bracht hen naar de bibliotheek? Wat wil men van zichzelf laten zien? Wat is hun verhaal? Alle mensen zijn door fotograaf John Middelkoop op een zo persoonlijk mogelijke manier geportretteerd.

Kom kijken!

Deze keer is het de beurt aan Theo Wijmans (gemeenteraadslid) en zijn zoon Sylvano, Yvette Neuschwanger (stadsdichter), Han van der Horst (historicus ), Annette Jongen ( eigenaresse Het Schiedams Boekhuis), Monique Verweijmeren (programmaleider bij de Bibliotheek Schiedam) en Jan Schrijver (journalist).

De tentoonstelling 100 jaar open is te zien op de eerste verdieping tijdens openingsuren van de Bibliotheek in de Korenbeurs.