Terras Korenbeurs open

Gepubliceerd op: 29 april 2021 11:15

In de dagen ervoor gonsde het in de stad van de bedrijvigheid. Overal zag je mensen in de weer om terrassen en etalages tip top in orde te brengen. Ook voor de Korenbeurs werd het onkruid tussen de tegels weggehaald. Want ja, 28 april was het zover: het terras van de Korenbeurs mocht weer open. Joepie!!

Genieten!

Horecapartner van de Bibliotheek Schiedam - Césant - heeft woensdag 28 april haar prachtige terras op de stoep van Korenbeurs weer geopend. Het idee is om 7 dagen per week van 12.00 uur tot 18.00 iedereen van deze prachtige plek aan de Lange Haven te laten genieten. Weer of geen weer! Wie heeft er niet naar uitgekeken?

Cabaretier Pieter Derks verwondert zich

De bibliotheek zelf kan helaas alleen nog maar een afhaalservice bieden; de Bibliotheek Schiedam bevindt zich daarmee in een spagaat. De Schiedammers mogen wel een borrel drinken bij de Korenbeurs, maar ze mogen niet naar binnen om zelf een boek uit te zoeken in de bieb… Cabaretier Pieter Derks verwonderde zich hier op NPO Radio 1 ook al over in een gesproken column. Hij vraagt zich hardop af hoe de eerste stap naar vrijheid niet bestaat uit bibliotheken openen, “maar terrassen en winkelstraten, omdat vrijheid voor ons bestaat uit de vrijheid om iets te consumeren.”

Volgens het stappenplan van de overheid, zijn de bibliotheken op 26 mei aan de beurt. De Bibliotheek Schiedam kijkt er in ieder geval naar uit om iedereen weer te mogen verwelkomen!