Verkiezingskrant in gewone taal

Gepubliceerd op: 20 februari 2023 17:00

Op woensdag 15 maart 2023 zijn er Provinciale Statenverkiezingen en waterschapsverkiezingen. Speciaal voor mensen waarvoor lezen en schrijven moeilijk is, heeft Stichting Lezen en Schrijven een Verkiezingskrant in gewone taal gemaakt. In deze krant staat in begrijpelijke taal uitgelegd waar de verkiezingen over gaan, hoe stemmen werkt en wat de provincie en waterschappen doen

Stemmen is extra lastig als je niet zo goed kunt lezen. Dan is het bijvoorbeeld moeilijk om op internet op te zoeken waar politieke partijen nu precies voor staan. Of om een stembiljet te begrijpen. De krant heeft het Keurmerk Gewone Taal dat is toegekend door Stichting Makkelijk Lezen. Dit betekent dat de informatieve krant begrijpelijk is voor veel mensen.   

Download de krant

Er is ook een speciale thema-pagina over de Provinciale Statenverkiezingen samengesteld. Op deze pagina geven we antwoord op de vraag 'Waar stemmen we voor op 15 maart?' Hier vind je interessante links, achtergrondinfromatie over de Provinciale Staten en waterschappen en boeken over politiek in Nederland.