Vrijwilliger Olga in eerste Live vanuit I-PUNT de WAAG

Gepubliceerd op: 3 februari 2021 10:58

Woensdag 3 februari start Schiedam Partners met een nieuw initiatief: Live vanuit I-PUNT de WAAG. Tijdens Live vanuit I-PUNT de WAAG wordt er ingehaakt op de actualiteit, maar worden ook de Schiedamse locals in het zonnetje gezet. Iedere twee weken wordt er o.a. ingespeeld op de diverse thema’s als Kunst & Cultuur en Innovatief Ondernemen.

Olga van de Voorleesbrigade eerste gast

De eerste editie van Live in de Waag staat in het teken van het Jaar van de Vrijwilliger. Woensdag 3 februari bijt Olga van der Wal, een enthousiaste vrijwilliger van de Voorleesbrigade van de Bibliotheek Schiedam, de spits af. Olga vertelt over haar ervaringen als vrijwilliger en leest een stukje voor uit het prentenboek van het jaar Coco kan het van Loes Riphagen in het kader van de Nationale Voorleesdagen.

Natuurtalent!

Alsof ze nooit anders heeft gedaan. Olga van der Wal neemt op het gemak plaats voor de studiowand van ‘Live vanuit I-punt de Waag’, stelt zich voor en begint met passie voor te lezen uit het kinderboek ‘Coco kan het’ van Loes Riphagen. ,,We hebben een natuurtalent in huis”, roept Chantal Bettonviel van Schiedam Partners enthousiast. Van der Wal glimlacht. ,,Ja, ik ben niet alleen vrijwilliger bij de Voorleesbrigade van de Bibliotheek Schiedam, ik heb ook jaren voor de klas gestaan”, onthult zij haar ‘geheim’. ,,Kleintjes voorlezen is een van de leukste dingen om te doen. Ze hangen aan je lippen. Ik vind het sowieso fijn om vrijwilligerswerk te doen omdat je iets voor anderen kunt betekenen.”

Media aandacht

Journalist Sandra Don van het Algemeen Dagblad heeft voor de editie Waterweg er al een artikel over geschreven. En Schie TV heeft de eerste uitzending vastgelegd.