Vertel, welk boek lees jij deze zomer?

Gepubliceerd op: 24 juli 2023 14:17

Het is zomer! Eindelijk tijd om eens ’n boek te lezen. Maar… wat lees je dan? Iets makkelijks, een boek dat intrigeert, houd je van spanning en sensatie, duik je in de geschiedenis of lees je een klassieker?

Het is altijd aangenaam je te verliezen in een verhaal dat niet van jou is. Je fantasie wordt geprikkeld en je gaat op reis in een onbekende wereld. Je kunt kennis vergaren of meeleven met de ervaring van anderen. Hoe dan ook, als de zon schijnt en verplichtingen op een laag pitje staan, heb je daar meer tijd en ruimte voor.

Het volgende lijstje is volkomen willekeurig, maar vulde een groot deel van de vakantiekoffer van één van onze medewerkers. Wil je zelf een zomer-tip doorgeven? Stuur ons een mailtje!

 • Oek de Jong Man zonder rijbewijs

  Memoires van de Nederlandse schrijver (1952) aan de hand van zijn besluit om op latere leeftijd nog autorijlessen te nemen.

  Gedrukt boek

 • Cheryl Strayed Wild

  Memoires van een Amerikaanse vrouw die een 1700 km lange hike over het Pacific Crest Trail door de wildernis van Californië en Oregon maakte, nadat ze...

  Gedrukt boek

 • Samuel Bjørk Ik reis alleen

  Een opsporingsteam van de politie in Oslo moet onder leiding van inspecteur Holger Munch de moorden op zesjarige meisjes oplossen.

  Gedrukt boek

 • Marjan Kamali De boekhandel van Teheran

  Een jonge vrouw en een jongeman in Teheran in 1953 willen trouwen, maar op het allerlaatste moment wordt dat verhinderd en pas jaren later ontmoeten ze...

  Gedrukt boek

 • Jelle Brandt Corstius As in tas

  Verslag van de lange fietstocht die de auteur, zoon van Hugo Brandt Corstius, maakte naar de Middellande Zee om daar de as van zijn vader te verstrooien.

  Gedrukt boek

 • Bret Easton Ellis Scherven

  Een 17-jarige scholier van een exclusieve privéschool in Los Angeles raakt geobsedeerd door een nieuwe medeleerling en door een seriemoordenaar die de...

  Gedrukt boek

 • Charles Dickens Grote verwachtingen

  De ontwikkelingsdrang van een jongeman die na een periode van snobisme en vervreemding van zijn milieu terugkeert naar de eenvoud van zijn afkomst.

  Gedrukt boek

 • Mark de Bruijn Mathieu van der Poel

  Lees van alles over het leven en de loopbaan van de Nederlandse profwielrenner Mathieu van der Poel (1995). Met kleurenfoto's. Vanaf ca. 15 jaar.

  Gedrukt boek