Nomineer je favoriete kinderboek!!

De bibliotheek is nieuwsgierig en daarom stellen we een Schiedamse kinderboeken TOP 25 samen. Tussen 1 september en 1 oktober kun je hier je favoriete kinderboeken nomineren voor de lijst. Komt jouw lievelingsboek in de TOP 25 terecht?

Doe mee en win de Kinderboeken TOP 3

Schiedammers, jong én oud, zijn dol op lezen. Dat weten we bij de bibliotheek als de beste! Als je mensen vraagt naar hun favoriete kinderboek, verschijnt er meestal een grote glimlach op hun gezicht. De één gaat terug naar zijn eigen kindertijd en denkt aan 'Ot en Sien'. Een ander denkt aan het laatste boek dat zij heeft voorgelezen aan haar kleinkind, ‘Waar is mijn Noedelsoep?’ van Chee-Han. Bijna iedereen kent de verhalen van Annie M.G. Schmidt of de geheimen in het ‘Ministerie van Oplossingen’ van Sanne Rooseboom. Maar welk kinderboek is nu favoriet bij de Schiedammer? 

Vraag je buurman, sportmaatje, vriendin, de bakker of huisarts om ook het stemformulier in te vullen. Hoe meer stemmen, hoe leuker de Schiedamse kinderboeken TOP 25. O ja, dat is misschien wel goed om te weten: het hoeft niet per se een Nederlands boek te zijn. Je kunt ook je favoriete Oekraïense, Poolse of Turkse kinderboek voordragen! 

Kun je ook iets winnen?!?!?! Natuurlijk! Onder de inzenders verloten we 3 keer de TOP 3 van de Schiedamse Kinderboekenlijst als cadeau. Breng snel je stem uit, je kunt maximaal 5 boeken nomineren! En misschien ben je de winnaar van die Boeken TOP 3. Da’s toch mooi meegenomen, nietwaar?

11 oktober: Voorleesmarathon 'Schiedam Leest' de Kinderboeken TOP 25

Het zou leuk zijn als jouw favoriete kinderboek een plek krijgt in de TOP 25, toch? Hoe de lijst eruit gaat zien, maken we bekend tijdens de Voorleesmarathon ‘Schiedam Leest’ in de Kinderboekenweek op woensdag 11 oktober! Dan zal er op verschillende locaties in de stad worden voorgelezen uit de boeken die in de Top 25 staan. Luister hieronder naar het interview op SCHIE RADIO over de TOP25.

Luister naar ''Aan de Schie"

#FavorieteKinderboek

#Lezenisleuk

#Winboeken!

Een paar suggesties....