Sinterklaas

Hij komt, hij komt.... Sinterklaas is weer in het land, wat is dat toch altijd gezellig! Heb jij je verlanglijstje al gemaakt? In de bibliotheek kun je een kleurplaat maken en Sinterklaasboeken lenen en lezen. Kom lekker langs!

Sinterklaaspaleis gesloten

De huidige corona-situatie in combinatie met de persconferentie is voor Sinterklaas en zijn Pieten reden om de deuren van het Sinterklaaspaleis direct te sluiten. Openstelling is niet langer verantwoord. De bibliotheek begrijpt dat mensen hierdoor teleurgesteld zullen zijn, maar we vinden dat we als een maatschappelijke instelling middenin in de Schiedamse samenleving onze verantwoordelijkheid moeten nemen. En vergeet niet, er staat ons nog steeds een heerlijk avondje te wachten. Fijne Sinterklaas!

Interview Schie TV sluiting Sinterklaaspaleis

Boodschap Theo Schilthuizen over sluiting

Sinterklaasboeken voor kinderen van 2 tot en met 5 jaar

Het Sinterklaasjournaal

Vanaf 8 november is het Sinterklaas journaal weer op TV te zien. Kijk je mee?

Download kleurplaat

De kleurplaat van Sinterklaas voor de Korenbeurs is ook te krijgen bij alle vestigingen.

Sinterklaasboeken voor kinderen vanaf 6 jaar (leesniveaus E-S, E-M3 en E-M4)

Sinterklaasboeken voor kinderen van 6 t/m 8 jaar (bibliotheek leesniveau A)

Boekentips van onze redactie

• Het grote decemberboek

Ellen Tijsinger

Bundel met verhalen, een aantal liedjes en recepten die de decemberfeesten als thema hebben. Het roetveegpietje Pedro en het jongetje Maarten beleven allerlei avonturen. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar.

Gedrukt boek

Bekijk details van Het grote decemberboek

• De vrienden van Sinterklaas

Sjoerd Kuyper

Broes wil met zijn vader naar de intocht van Sinterklaas. Maar papa is al bij Sint. Hij is naar de Pietenschool geweest. Nu mag hij Sinterklaas helpen en ook nog zelf kiezen welke kleur hij krijgt! Prentenboek met vrolijk gekleurde illustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Bekijk details van De vrienden van Sinterklaas

• De zus van Sinterklaas

Tiny Fisscher

Bijna niemand weet het, maar Sinterklaas heeft een tweelingzus: Klaasje. Zij wil ook graag eens mee naar Nederland, bijvoorbeeld als hulpsinterklaas. Maar volgens Sint kunnen vrouwen geen Sinterklaas zijn. Daar is Klaasje het niet mee eens… Met veel grappige kleurenillustraties. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar.

Bekijk details van De zus van Sinterklaas

• Het kleinste pietje

Sjoerd Kuyper

De vader van Broes is vriend van Sinterklaas. Broes wil ook als piet helpen! Als zijn vader met andere ouders en familieleden vertrekt naar Spanje, gaat Broes stiekem mee. Prentvertelling met vrolijk gekleurde illustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Gedrukt boek

Bekijk details van Het kleinste pietje

Simone Arts Straks, als het donker is

5 decemberverhalen voor bovenbouwers

Vijf verhalen over vriendschap in de sinterklaastijd. Zo proberen o.a. Ties en Kerim een geintje tijdens de intocht van Sinterklaas te voorkomen. En loopt de surpriseochtend op school gevaar door ruzie tussen ouders. Voorlezen of zelf lezen vanaf ca....

Bekijk dit boek

Lucio Messercola De grote Sinterklaasfilm

Het kasteel van Sinterklaas en de Pieten dreigt in te storten. Ze verhuizen naar de camping, maar hoe moet dat met de cadeautjes en het snoepgoed? Vanaf ca. 5 jaar.

Bekijk deze film

E-books en luisterboeken lenen

Ben je lid van de Bibliotheek? Dan mag je gratis e-books lenen. En luisterboeken downloaden via de LuisterBieb-app. Dat doe je op de online Bibliotheek: de online variant van je eigen vertrouwde bieb.

Meer weten