Suikerzoet Filmfestival

18 november 2021 t/m 21 november 2021 | Bibliotheek in de Korenbeurs

Kosten: Gratis!

Suikerzoet Filmfestival is het grootste gratis – indoor – Filmfestival van Nederland. Begonnen als een bescheiden festival voor een paar honderd liefhebbers, is het festival inmiddels uitgegroeid tot een volwassen evenement met rond de 10.000 bezoekers van binnen en buiten de stad.

Ben je dit jaar ook weer van de partij?

Er worden jaarlijks zo’n 125 films vertoond op diverse historische en verrassende locaties in het centrum van Schiedam. Iedere speelfilm wordt voorafgegaan door een korte film. Het festival kent diverse hoogtepunten zoals silent movies met live muzikale begeleiding en een korte film competitie. De Schiedamse horeca zorgt voor vertier rondom de filmprogrammering. De toegang is GRATIS.

De stoelenchecker

Alle voorstellingen van Suikerzoet, zo’n 130 films verdeeld over 15 locaties, zijn gratis toegankelijk. Reserveren kan daarom niet. Met de stoelenchecker zie je meteen of er nog plek is voor de film die je wilt zien. Deze werkt vanaf het moment dat de desbetreffende zaal open gaat. Is de zaal vol dan is het aanbod groot genoeg om een andere film uit te zoeken of, als alternatief, lekker op stap te gaan bij de Schiedamse horeca die aanhaakt bij het festival.

De Korenbeurs zal ook dit jaar weer locatie zijn waar films worden vertoond. Dit jaar zullen de films vertoond gaan worden in het prachtige atrium. Zet de datums vast in je agenda. Details volgen nog.