Bijeenkomst Extra’s bij een laag inkomen: waar heb ik recht op?

21 september 2021, van 19:30 tot 20:45 | Korenbeurs

Kosten: Gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Ontvang je een bijstandsuitkering of een ander laag inkomen en heb je niet te veel vermogen? Met een minimum inkomen is het soms moeilijk om de eindjes aan elkaar te knopen. Wil je weten op welke tegemoetkomingen je recht hebt? Tijdens de bijeenkomst, georganiseerd door Minters en de Bibliotheek Schiedam, op 21 september om 19:30 uur wordt stilgestaan bij diverse tegemoetkomingen op het gebied van bijvoorbeeld schoolkosten, zorgverzekering en andere aanvullingen op jouw inkomen.

Ontwikkel jezelf op de dinsdagavond

Vanaf september organiseert de bibliotheek een extra openstelling op de dinsdagavond die volledig in het teken staat van de 5 basisvaardigheden: lezen, schrijven en rekenen; digitale vaardigheden; gezondheid; financiën en sociaaljuridische vaardigheden. De bibliotheek organiseert deze informatieavonden samen met verschillende partners in Schiedam, waaronder het Sociaal Juridisch kenniscentrum van Minters. We helpen de Schiedammers op weg in de gedigitaliseerde en vaak ingewikkelde wereld van vandaag en stimuleren hen zich te blijven ontwikkelen. Tips en adviezen om financieel gezond(er) te worden en te blijven, staan dus centraal tijdens deze eerste bijeenkomst. 

Gratis deelname, wel aanmelden

De presentatie start om 19:30 uur in de Korenbeurs aan de Lange Haven 145. Deelname is gratis, maar aanmelden voor deze bijeenkomst is verplicht vanwege een beperkt aantal plekken. Aanmelden kan via onderstaande button.

Oók via Zoom te volgen!

Heb je interesse in de bijeenkomst, máár wil of kan je niet fysiek aanwezig zijn op deze avond? De presentatie wordt ook gegeven via Zoom. Zoom is eenvoudig in gebruik! Je hebt eigenlijk alleen een mailadres en een laptop/computer/tablet/mobiele telefoon nodig. Mocht dit onoverkomelijke problemen opleveren, neem dan per mail contact met ons op. Dan kijken we of we samen een oplossing kunnen bedenken. Voor deelname via Zoom kun je je aanmelden via onderstaande button.