Jeneververleden komt tot leven tijdens Distillers District 3D

29 oktober 2021 t/m 14 november 2021 | De Korenbeurs

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

In een prachtig decor van historische molens, havens, pakhuizen en branderijen komt de jenevergeschiedenis van Schiedam opnieuw tot leven tijdens het Distillers District 3D van vrijdagavond 29 oktober tot en met zondag 14 november. Wandel mee en bekijk de de indrukwekkende projecties op onder andere de Korenbeurs.

‘’Ik ben blij met dit mooie initiatief. Distillers District 3D is een vernieuwende en verrassende manier om het jeneververleden van Schiedam onder de aandacht te brengen bij Schiedammers en bezoekers”, zegt wethouder Houtkamp. “Distillers District 3D is een goede aanvulling op het Jenevermuseum, de distilleerderijen en de jeneverfestivals in het Dutch Distillers District.’’

Historische locaties

De tocht leidt langs verschillende locaties in de binnenstad: I-PUNT de WAAG (startpunt), de Korenbeurs, Zakkendragershuisje, Wenneker, mouterij De Goudsbloem, molen De Palmboom, Kappelhof, Distilleerderij Dirkzwager, Janssen en Wouterlood Ooievaarsbrug. Op de Korenbeurs en het Kappelhof-pand (voormalig pakhuis naast molen De Palmboom) zijn op vrijdag 29 en zaterdag 30 oktober van 19.00 – 22.00 uur projectieshows te zien en vanaf 31 oktober t/m zondag 14 november vanaf 18:00 - 22:00 uur. Op elke locatie is een informatiebord te vinden met een QR-code. Deze code kunnen bezoekers eenvoudig scannen met hun smartphone om de audioversie van de tekst te beluisteren.

Extra's

Op de donderdagen (4 & 11 nov), vrijdagen (29 okt, vr 5 & 12 nov) zaterdagen (30 okt, 6 & 13 nov) is het I-PUNT de WAAG open om o.a. een plattegrond van de route af te halen of mee te wandelen met een bevlogen lokale gids. Het I-PUNT de WAAG is op deze dagen geopend tot 22.00 uur. Op de overige avonden haal je een plattegrond uit de ‘brievenbus’, die voor het I-PUNT staat. Bekijk je de plattegrond liever digitaal? Surf dan vanaf 28 oktober naar sdam.nl voor alle digitale informatie, omtrent het project.