Luisterwandeling Backward Turkey

17 juli 2021 t/m 20 september 2021 | De Korenbeurs

Kosten: GRATIS!

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Waar en wanneer je maar wilt kun je tussen 17 juli en met 20 september genieten van de luistervoorstelling Backward Turkey. In deze voorstelling - die je kunt beluisteren door een QR-code te scannen - schetst maker Marco Martens een portret van een generatie die meer in hun hoofd zit dan in hun lijf. Samen met twee vrienden gaat hij naar een festival in Zwitserland. Dit uitje lijkt de manier om even te ontsnappen aan de drukte van het dagelijks leven. Maar dat gaat niet zonder slag of stoot…

Even écht goed stilstaan

Backward Turkey is een audiovoorstelling, waarbij in tekst en muziek een portret wordt geschetst van een generatie die meer in hun hoofd zit dan in hun lijf.

Maker Marco Martens neemt je samen met twee vrienden mee naar een festival in Zwitserland. De bedoeling is om te ontsnappen aan de dagelijkse drukte en het leven van alledag, én om hun vriendschap te vieren. Maar dat gaat niet zonder slag of stoot.

De titel van de voorstelling verwijst naar het dansje dat Marco alleen kan doen als hij de alcohollimiet ver heeft overschreden. Pas als die barrière van schaamte en zelfbewustzijn is weggevallen, kan hij écht ontspannen en zich overgeven aan het moment. Maar of diezelfde bevrijding ook voor zijn vrienden geldt, is maar net de vraag…

Foto Jan Schrijver, © De Schiedammer Online 


Hoe werkt het?

Op verschillende plekken in Schiedam, waaronder bij de Bibliotheek Schiedam (Lange Haven 145), hangen van 17 juli tot en met 29 augustus posters met daarop een QR-code. Als je deze code scant, word je naar een webpagina geleid waar de luistervoorstelling staat. Je kunt zelf kiezen waar en wanneer je ‘m start, zolang je de code maar hebt gescand. Ga lekker wandelen door de stad, stap op de fiets of zoek een fijne zitplek en pak even een half uurtje voor jezelf. En... doe aan het eind dan de Backward Turkey!


Jourmalisten Sandra Don van het Algemeen Dagblad en Jan Schrijver van de Schiedammer Online hebben de wandeling al uitgeprobeerd. De verhalen die ze erover schreven kun je hier lezen:

Foto: Marco Martens, © Fred Ernst