Razzle Dazzle Camouflage

17 oktober 2021, van 13:30 tot 16:00 | Korenbeurs

Kosten: gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Razzle Dazzle is een camouflage techniek waarmee je verwarring kunt zaaien of dingen onzichtbaar kunt maken. Inloop workshop voor kinderen vanaf 6 jaar.

Met welk talent van de artiest gaat de geheim agent de vijand te lijf? De artiest kan iets maken wat er nog niet was, of juist iets weglaten. De artiest kan de werkelijkheid weergeven zoals hij dat wil, de kijker voor de gek houden.

In de 1e wereldoorlog werden oorlogsschepen in allerlei wilde strepen geschilderd. Daardoor zag de vijand niet goed waarop zij moesten schieten.... ze wisten niet goed wat ze nu eigenlijk zagen. Het schijnt dat op volle zee, door de weerspiegeling in het water zo’n enorm schip zelfs bijna onzichtbaar leek. Die manier van schilderen wordt razzle-dazzle of dazzle-painting genoemd, verwarring schilderen.

Dat gaan wij ook doen! We doen dat met een collage techniek. Marieke van Asperen van de Probeerschool maakt met jullie portretten waarmee de geheim agent verwarring kan zaaien bij de vijand.. want wie is wie en wat is wat.. De neuzen wijzen alle kanten op!

 

Stempelkaart

Op je stempelkaart kun je na deze workshop het talent Artiest laten afstempelen. Als je deze workshop niet wil of kunt volgen, kun je ook een boek lenen over je favoriete hobby of een hobby die je graag wil leren. Ga met je stempelkaart en het boek naar de balie en vraag aan de bibliotheekmedewerker een stempel voor je kaart. Als je de stempelkaart vol hebt en alle 9 talenten hebt gedaan, kun je een verrassing ophalen bij de balie op het eindfeest of de week erna.