Ateliergesprek met Aldo Hoeben

24 november 2022, van 20:00 tot 22:00 | Bibliotheek in de Korenbeurs

Kosten: Gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Aansluitend bij de rondreizende kunstexpositie 'Onafhankelijk', vindt in iedere stad die de tentoonstelling aandoet, ook een Ateliergesprek plaats; een gemoedelijke ontmoeting met een deelnemende kunstenaar. Aldo Hoeben (1975) zal in Schiedam acte de présence geven.

Panoramische fotografie

Kunstenaar Aldo Hoeben houdt zich sinds 1995 bezig met het vastleggen van perspectieven in panoramische fotografie. Rond 2004 begon hij proactiever het perspectief te manipuleren in zijn fotografie. Omdat hij de regels van het perspectief kent, kan hij ze buigen en zo het perspectief naar zijn hand zetten. Sinds 2006 maakt hij projectie-installaties waarbij perspectief-manipulaties een grote rol spelen.

In december zal hij samen met andere kunstenaars zijn projecties laten zien in Schiedam Opgelicht, stadsverhalen van vroeger en nu gebracht door het Stedelijk Museum Schiedam, waarbij de Korenbeurs dient als filmdoek.

Hoeben werd in 2011 deelnemer van Stichting KunstWerkt en maakte tot 2016 deel uit van de expositiecommissie. In 2017 trad hij toe tot het bestuur. Daarnaast legt hij alle exposities vast voor de website ExpoGemist.nl en verzorgt hij de website. 

Bijzondere kleur

Stichting Flagen organiseert dit ateliergesprek en zoekt daarbij naar ontmoetingen tussen mensen en verhalen. Uit de ervaring blijk dat zo’n ontmoeting altijd een bijzondere kleur krijgt door de interactie met de kunstenaar zoals verrassend, vrolijk, blijvend, diepgaand, ontroerend.

Praktische informatie

Het Aterliergesprek in de Korenbeurs (Lange Haven 145) start om 20.00, maar je kunt al binnenlopen om 19.30 uur. Iedereen is van harte welkom. 

Graag aanmelden via onderstaande knop

Aanmelden

 Beeld: Aldo Hoeben, fotografie: Frans Blok