Expositie Cristina Vaudo: De kleuren van emotie

9 september 2022 t/m 28 oktober 2022 | Bibliotheek in de Korenbeurs

Kosten: Gratis!

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Link naar de website van Christina Vaudo

"Liefde, woede, lust en passie zijn de motor van het scheppend vermogen. Zonder deze emoties kan ik niet schilderen", aldus kunstenares Cristina Vaudo, die haar werk exposeert in de Korenbeurs.

Aanschuifatelier

Cristina is geboren op 6 mei 1957 in Gaeta (Italië). Met haar ouders emigreerde ze naar Nederland. Ze volgde na de HAVO de avondschool MO-akte tekenen en lessen aan de vrije academie in Rotterdam. Ze werkt part time als programmamaker bij Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta.

In 2016 begon ze het “Aanschuifatelier” in Brielle waar mensen hun schildertalent kunnen ontwikkelen. Het Aanschuifatelier is inspirerend, je kijkt bij elkaar en leert van elkaar. Al doende leer je en Cristina geeft hulp en tips waar nodig. Het geeft haar veel voldoening om de groei te zien in het werk van de deelnemers. Daarnaast geeft ze regelmatig workshops aan kinderen en volwassenen, in bibliotheken, theaters, buurthuizen enz.

“ La luce rosa”  150x120 cm olieverf

Met een losse toets

Cristina Vaudo werkt niet uitsluitend vanuit haar gevoel. Zij laat zich ook inspireren door betekenisvolle teksten en situaties in de samenleving die haar raken. Poëzie over liefde en dood is een inspiratiebron. Ook uit onverwachte bijzondere ontmoetingen die haar aan het denken zetten en haar een andere kijk op het leven geven put ze inspiratie.

Zij schildert met een losse toets, haar grote, vaak figuratieve olieverfdoeken hebben met de natuur en de mens te maken. Maar ook haar expressieve abstracte olieverfschilderijen zijn kleurrijk en bezitten veel gelaagdheid. Zij schildert spontaan datgene wat haar aangrijpt en geeft ook aan het “onverwachte” ruimte in haar werk. Liefde, woede, lust en passie zijn de motor van het scheppend vermogen. Zonder deze emoties kan zij niet schilderen.

De Expositie "De kleuren van emotie" is dagelijks te zien op de eerste verdieping van de Bibliotheek in de Korenbeurs, Lange Haven 145 Schiedam.