Het Schie Café: Zie de Schie

6 oktober 2022, van 20:00 tot 21:30 | De Korenbeurs

Kosten: € 3,50 (incl. welkomstdrankje)

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

De aftrap van de manifestatie 'Zie de Schie' vindt plaats in de Bibliotheek Schiedam. Tijdens het Schie Café komen de rijke cultuurhistorie en hedendaagse betekenis van de rivier aan bod, in een gevuld en levendig avondprogramma.

Sprekers over waarde van de Schie voor Schiedam

Architect-onderzoeker Paul Meurs vertelt over de waarde en potentie van de Schie voor Schiedam, want zonder Schie geen Schiedam! Ecoloog Ernst Raaphorst presenteert de levendige onderwaterwereld en gaat in gesprek met ontwerper Lucas Zoutendijk over natuurlijke oevers. Hoe het landschap onderdeel is van de toekomstige plannen, komt naar voren in het gesprek met landschapsarchitecten Steven Delva en Jacqueline Verhees. Historicus Han van der Horst verzorgt een eigenzinnige column en de band Sjarm de muzikale intermezzo’s van de avond. Een avondvol programma voor iedereen die is geïnteresseerd in het verleden, heden én de toekomst van de Schie en Schiedam.

Manifestatie 'Zie de Schie'

Het Schie Café is onderdeel van de manifestatie Zie de Schie. Tijdens het weekend van zaterdag 8 en zondag 9 oktober zijn er mooie ontdekkingstochten. Bewoners, historici en kunstenaars je mee op pad. Je ervaart hoe het is om op en aan de Schie te wonen, ontdekt het roemruchte verleden en hoort over de laatste plannen voor Schieoevers.

Het programma vind je binnenkort op www.cultureelforumschiedam.nl en www.sdam.nl.

Praktische informatie

  • Datum: donderdag 6 oktober van 20.00 tot 21.30 uur. Zaal open vanaf 19:30 uur.
  • Locatie: bibliotheek in de Korenbeurs, Lange Haven 145
  • Entree: € 3,50 (incl. welkomstdrankje)

Koop je kaartje!