Kinderboekenweekfeest

14 oktober 2022, van 19:00 tot 21:00 | De Korenbeurs (7-12 jaar)

Kosten: gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Doe mee aan allerlei groene activiteiten en red onze geluksboom. Oefen zwaardvechten als een echte ridder, help de bijen en knutsel een bijenhotel, pimp en repareer je oude kleren, leer boekbinden van oud papier, doe een dansje in de silent disco en nog veel meer!

GI-GA-GROEN Feest

De afsluiting van de Kinderboekenweek wordt dit jaar een GI-GA-GROEN feest! Doe mee met verschillende activiteiten en help ons de geluksboom te redden! Natuurlijk worden de ouders niet overgeslagen, ook voor hen wordt gezorgd.

Lees hieronder wat je allemaal kunt doen: 

Pimp je kleding

Een gat in je lievelingsbroek? Een vlek in je shirt die er in de was echt niet meer uitgaat? Niet getreurd! In de workshop 'Pimp je kleding' leer je precies hoe je jouw favoriete kledingstukken een nieuw leven kunt geven. Vergeet niet een kledingstuk mee te nemen!

Silent Disco

Bij een super tof feest hoort natuurlijk muziek! DJ MnO draait de leukste hits voor je in de Silent Disco waar je met een koptelefoon op jouw te gekke dansskills kunt laten zien.

Zwaardvechten

Alle ridders hebben één ding gemeen: ze zijn fantastische zwaardvechters. Tijdens deze workshop krijg je les van een professionele zwaardvechter, waarin je leert duelleren als een echte ridder.

Red de Bij!

Bijen zijn super belangrijk voor de mens en natuur omdat ze ervoor zorgen dat bloemen en planten kunnen groeien! We moeten dan ook extra lief zijn voor dit kleine, pluizige diertje. Bouw je eigen bijenhotel en zorg ervoor dat de bijen gezellig in jouw tuin of op jouw balkon kunnen komen logeren!

Duurzame wetenschap

Ben jij een echte wetenschapper? Leer tijdens deze workshop hoe de wetenschap de natuur een handje kan helpen.

Middeleeuws papierfestijn

Verzegel een geheime brief met echte wax, bind je eigen boek en probeer middeleeuwse letters te schrijven. 

Meld je aan!

Super leuk dat je meedoet aan deze Kinderboekenweek-activiteit, vergeet je niet aan te melden!

Ouders & verzorgers

Ook de ouders en verzorgers zijn van harte welkom tijdens het feest. Speciaal voor deze gelegenheid zal Césant vrijdagavond 14 oktober open zijn. Kom dus vooral genieten van een lekker hapje of drankje. 

SchieTV

Tijdens het feest zal er om 20:00 een uitzending van Onder Ogen worden opgenomen. 

Illustraties door Aron Dijkstra (https://www.arondijkstra.nl)