Opening Kinderboekenweek

5 oktober 2022, van 15:30 tot 17:00 | De Korenbeurs (7-12 jaar)

Kosten: gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

De bomenridders hebben een geheimzinnig kistje gevonden met een brief uit 1275. Ze denken dat dit kistje het medicijn bevat, maar het zit op slot met een stevig cijferslot. Kom en help ons de cijfercode te kraken, volg een spoedcursus bomenridder en laat je ridderen door een echte bomenridder!

Spoedcursus Bomenridder

Tijdens deze cursus leer je door middel van spelletjes alles over bomen en planten: koppel het blad aan de juiste boom, leer jaarringen tellen en verjaag processierupsen met een echte katapult. Daarnaast zal Bomenridder Huib Sneep je alles vertellen over hoe het is om een moderne bomenridder te zijn. Aan het einde van de cursus lopen we gezamenlijk naar de dakmoerbei-boom in de tuin van de Sint Janskerk van Schiedam en word je officieel geridderd tot echte ridder!

De Bomenridders Schiedam

Bomen dragen bij aan een duurzame, klimaatbestendige stad. Ze maken de stad leefbaar. De Bomenridders strijden voor het behoud van bomen en ander groen in de stad Schiedam. Ze streven er onder andere naar dat bomen in de stad minimaal vijftig jaar oud kunnen worden en dat het aantal oudere bomen blijft groeien. Daarnaast willen de Bomenridders graag meer ‘boombewustzijn’ creëren en daarmee de mentaliteit van mensen naar bomen toe veranderen. 

Meld je aan!

Super leuk dat je meedoet aan deze Kinderboekenweek-activiteit, vergeet je niet aan te melden!

Illustraties door Aron Dijkstra (https://www.arondijkstra.nl)