De reuzespin van Louise Bourgeois

11 augustus 2022, van 14:00 tot 16:00 | Dam 1

Kosten: Gratis!

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Louise Bourgeois is beeldhoudster en maakt enorme beelden van spinnen en dieren. vandaag maak j─│ je eigen fantasiedier met lange enge poten.

Laatbloeier

Louise Burgeois is een kunstenares die pas op haar 70ste bekend is geworden.  Ze had nog weinig tentoonstellingen gehad, dus kende niet veel mensen haar werk. Louise zei dat ze zich vooral ge├»nspireerd voelde door haar kindertijd. Toen ze drie jaar oud was vertrok haar vader om te gaan vechten in de eerste wereld oorlog. Dit voelde voor haar als klein kind alsof ze werd achtergelaten door haar vader. Ook haar moeder stierf toen ze pas jaar oud was.  Kunst gaf haar troost. 

Maman is de grootste van alle spinnen die ze ooit heeft gemaakt. De spin is een ode aan haar moeder, die ook haar beste vriendin was. En zoals een spin was haar moeder een weefster en had ze de leiding van de werkplaats (Louise haar familie had een zaak in de tapijten restauratie). Net als spinnen was haar moeder heel slim.

Ben jij tussen de 6 en 12 jaar en heb je al zin om je eigen kunstwerk te maken? Geef je dan op via onderstaande link. 

Geef je hier op!

LET OP: Op sommige smartphones werkt het reserveringssysteem niet correct. Lukt het niet om via bovenstaande knop kaarten te reserveren, stuur dan een mail naar klantenservice@debibliotheekschiedam.nl. Vermeld in de mail je naam, telefoonnummer, het evenement waar je kaarten voor wil reserveren en het aantal kaarten!