Schiedamse Poetry Slam - FINALE!!

6 juli 2022, van 20:00 tot 21:30 | De Korenbeurs

Kosten: gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

De derde Schiedamse Poetry Slam vindt ook dit jaar weer plaats in de prachtige Bibliotheek Schiedam. Na 2 voorrondes is het vandaag - woensdag 06 juli 2022 - tijd voor de finale voor een live publiek. En jouw stem telt, dus reserveer snel een gratis kaartje! De winnaar van de finale zal Schiedam vertegenwoordigen op het NK Poetry Slam!

De finale battle

Na twee succesvolle edities is de Schiedamse Poetry Slam terug! Woordkunstenaars hebben zich in 2 voorrondes geplaatst voor de grote finale. Van rappers tot sonnetschrijvers, van spoken word artiesten tot Dichter des Vaderlands – en alles wat daarbuiten of tussenin valt. Vandaag gaan 4 artiesten de verbale strijd met elkaar aan, in de hoop jouw stem te winnen. Reserveer snel je grartis kaartje, want vol = vol.

Over Poetry Slam

Poetry Slam is een internationaal bekend concept. In 2020 en 2021 was de Schiedamse Poetry Slam een doorslaand succes: naast de buitengewoon goede sfeer en groot publiek, ontwikkelde zich veel nieuw talent vanuit verschillende takken van de woordkunst.

Uit beide voorrondes zijn twee deelnemers door naar de finale. De winnaar van de finale wordt afgevaardigd om Schiedam te vertegenwoordigen in de landelijke finale: het NK Poetry Slam, najaar 2022.

De landswinnaar stroomt vervolgens door naar het Europees Kampioenschap én het WK in Parijs. Een prachtige kans voor opkomend talent om zichzelf te presenteren. In 2020 stond lja van Dishoeck in de landelijke finale namens Schiedam en Zaïre Krieger behaalde de tweede plaats in de Schiedamse Poetry Slam. In 2021 behaalde Schiedams talent KMR de tweede plaats en ging Suzanne Krijger naar het NK namens Schiedam.

Reserveer je kaartje, want jij bepaalt!

Het publiek bepaalt wie van de deelnemers de winnaar word van deze finale, dus reserveer je (gratis) kaartje om je stem uit te kunnen brengen op woensdag 06 juli!

De Schiedamse Poetry Slam is een samenwerking tussen de Bibliotheek Schiedam en Verbalism.

Reserveer je gratis kaartje!

LET OP: Op sommige smartphones werkt het reserveringssysteem niet correct. Lukt het niet om via bovenstaande knop kaarten te reserveren, stuur dan een mail naar klantenservice@debibliotheekschiedam.nl. Vermeld in de mail je naam, telefoonnummer, het evenement waar je kaarten voor wil reserveren en het aantal kaarten!