Schiedamse Poetry Slam - voorronde 2

22 juni 2022, van 20:00 tot 21:30 | De Korenbeurs

Kosten: gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

De derde Schiedamse Poetry Slam vindt ook dit jaar weer plaats in de prachtige Bibliotheek Schiedam. Afgelopen woensdag vond de eerste voorronde plaats voor een live publiek, vandaag is het tijd voor de 2e! De finale is op woensdag 06 juli 2022. De winnaar van de finale zal Schiedam vertegenwoordigen op het NK Poetry Slam!

Over Poetry Slam

Poetry Slam is een internationaal bekend concept. In 2020 en 2021 was de Schiedamse Poetry Slam een doorslaand succes: naast de buitengewoon goede sfeer en groot publiek, ontwikkelde zich veel nieuw talent vanuit verschillende takken van de woordkunst.

In de beide voorrondes (woensdag 08 juni en 22 juni) is plaats voor optredens van acht deelnemers per keer. Het publiek stemt wie er door mag. Uit beide voorrondes gaan twee deelnemers door naar de finale op 06 juli. De winnaar van de finale wordt afgevaardigd om Schiedam te vertegenwoordigen in de landelijke finale: het NK Poetry Slam, najaar 2022.

De landswinnaar stroomt vervolgens door naar het Europees Kampioenschap én het WK in Parijs. Een prachtige kans voor opkomend talent om zichzelf te presenteren. In 2020 stond lja van Dishoeck in de landelijke finale namens Schiedam en Zaïre Krieger behaalde de tweede plaats in de Schiedamse Poetry Slam. In 2021 behaalde Schiedams talent KMR de tweede plaats en ging Suzanne Krijger naar het NK namens Schiedam.

Reserveer je kaartje, want jij bepaalt!

Het publiek bepaalt wie van de deelnemers doorgaat naar de finale, dus reserveer je (gratis) kaartje om je stem uit te kunnen brengen op woensdag 22 juni!

De Schiedamse Poetry Slam is een samenwerking tussen de Bibliotheek Schiedam en Verbalism.

Foto: De publiekswinnaar van 2021 Suzanne Krijger en runner up KMR. © Juliano Sedoc

Link naar de website van de Schiedamse Poetry Slam middels logo-afbeelding

Fragment Onder Ogen 21-05-2022

Actualiteitenprogramma Onder Ogen van lokale omroep SCHIE heeft aandacht besteedt aan de Schiedmse Poetry Slam, bekijk het fragment hieronder.