De schatten van Tristan

5 juli 2022 t/m 31 augustus 2022 | Bibliotheek in de Korenbeurs

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Tot en met 31 augustus is in de Korenbeurs de tentoonstelling "De schatten van Tristan" te zien, met een deel van de opgravingen van de twintig jarige amateurarcheoloog Tristan Tange. Al van af zijn jonge jaren graaft hij op allerlei plekken in de regio de prachtigste kruiken, vazen en andere gebruiksvoorwerpen op.

Tristan Tange

Een glasscherf van Berkemeyer uit de vijftiende eeuw, een jeneverfles uit de negentiende eeuw of een flesje met inkt. De 20-jarige Tristan Tange haalt de ene na de andere schat boven water, letterlijk. Als een Indiana Jones 2.0 staat hij vaak tot aan zijn nek in het water om die ene bodemschat te vinden. Inmiddels heeft hij thuis honderden flessen in de kast staan. 

 

Foto: Roel Dijkstra. Bron AD.nl

De Schiedammer, zoon van de bekende kunstenaar, heeft honderden grote en kleine flessen, scherven, maar naar eigen zeggen ook een Romeins schaakstuk opgeduikeld. Schiedam is zijn gebied, met af en toe een uitstapje naar Rhoon.  Waar hij precies graaft houdt hij voor zichzelf. Een archeoloog verraad zijn eigen plekken niet.  (Bron AD St├ęphan Reket, 2021)

Bovenstaande foto is van: Roel Dijkstra

De tentoonstelling "De schatten van Tristan" is tijdens openingsuren op maandag tot en met zondag op de eerste verdieping van de Korenbeurs te zien. 

Lange Haven 145

3111 CD Schiedam