Live stream Verborgen Gedichten 2022

28 januari 2022, van 20:00 tot 21:30 | Online

Kosten: Gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

In het kader van de Poëzieweek vieren we vrijdag 28 januari 2022 met het programma ‘Verborgen Gedichten’ de poëzie. Vluchtelingen en migranten lezen gedichten voor, die zij meenamen in hun bagage uit hun land van herkomst. Woorden die zij niet zijn vergeten en niet kunnen vergeten.

Het gaat om werk in vertaling van bekende auteurs uit het geboorteland van de deelnemers of om eigen werk. Een prachtige verkenningsreis door de wereldpoëzie.

Deelnemers dit jaar zijn: Dick Voogd, Yousef Aliso, Willy Bakker, Jarle Lourens, Lisa Heinsohn, Mustafa Torun, Ibrahim Alkadi, Koos Vervoorts, Jack de Prenter, Negash Mohammed, Juan Heinsohn Huala, Rita van der Eijk-Lamein en Victoria Heinsohn Bulnes.

De presentatie is in handen van Lisa Heinsohn en de muziek is van het ensemble ‘Trico’ onder leiding van Nazeer Abdulhai.

In 2012 nam VluchtelingenWerk Schiedam het initiatief voor ‘Verborgen Gedichten’. Deze 11e editie wordt georganiseerd door de Bibliotheek Schiedam en Stichting Zona Franca.

Als gevolg van de coronamaatregelen is er voor gekozen om het programma live te streamen. Dat kan via onderstaande link vanaf 20:00 uur op vrijdagavond en ook in de tijd daarna.