UITGESTELD (wegens ziekte) Hella en Freek de Jonge te gast in Literair Café

25 mei 2023, van 20:00 tot 22:00 | Bibliotheek in de Korenbeurs

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

- Het optreden van Hella en Freek de Jonge gaat wegens ziekte helaas niet door. Het is ons streven het optreden te verplaatsen naar een datum in september of oktober. Het kaartje blijft geldig en informatie volgt. - Freek en Hella de Jonge zijn vandaag te gast in het Literair Café. Op deze speciale editie wordt de film ‘Het Atelier: portret van Hella’ vertoond. In deze film voert Hella de Jonge gesprekken met vrienden en vriendinnen, haar vader, een vitaliteitsprofessor en een vormgever. Freek de Jonge heeft er een verhaal uit gedestilleerd en samen met Hella de opnames vormgegeven. Na afloop beantwoorden Hella en Freek vragen.

Een lockdown vol inspiratie

Het portret van oma Lientje dat prominent in de woonkamer hing, heeft Hella al vroeg doen beseffen dat daar een groot verdriet achter schuilging. Geen wonder dat juist dat schilderij het uitgangspunt is geworden van een documentaire over haar opmerkelijke creatieve veerkracht. Tijdens de lockdowns trok Hella zich terug in haar atelier om een oude liefde op te pakken: het schilderen. Wat ooit op de Rietveldacademie was misgegaan, is in twee jaar opgebloeid tot een eigen stijl met persoonlijke verhalen. Dagelijkse wandelingen, met haar man Freek, over de Joodse Begraafplaats die op 200 meter van het Atelier ligt, voorzien dit verhaal van een verrassende context. Gedurende tachtig minuten krijgen we een beeld hoe ze keer op keer het elan vond om teleurstelling en kwetsuren te overwinnen en om te buigen

literair Café

Het in 2016 opgerichte Literair Gezelschap Schiedam en de Bibliotheek Schiedam organiseren samen het Literair Café. Gewoonlijk vindt dat iedere laatste donderdag van de maand plaats in de Bibliotheek in de Korenbeurs. Inspirerende literaire avonden waarbij bezoekers naar aanleiding van een lezing, interview of gesprek hun eigen leeservaringen kunnen delen. Ook kunnen ze elkaar ontmoeten, tijdens het optreden of bij de afsluitende borrel.

Praktische informatie

  • Datum: Donderdag 25 mei van 20.00 tot 22.00 uur.
  • Locatie: Bibliotheek in de Korenbeurs, Lange Haven 145, 3111 CD Schiedam
  • Entree: €10,- (€2,50 korting voor leden van de bibliotheek en/of het Literair Gezelschap Schiedam. Scholieren betalen op vertoon van hun CJP €5,-).
  • Het Boekhandel Post Scriptum verzorgt de boekverkoop.

 

Kaarten reserveren