Arthur Japin te gast in literair Café

29 november 2023, van 20:00 tot 22:00 | : Bibliotheek in de Korenbeurs, Lange Haven 145, 3111 CD Schiedam

Kosten: : €10,- (€2,50 korting voor leden van de bibliotheek en/of het Literair Gezelschap Schiedam. Scholieren betalen op vertoon van hun CJP €5,-)

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Op woensdag 29 november is schrijver Arthur Japin te gast in het Literair Café. Arthur Japin schrijft romans en verhalen, toneelstukken en soms een filmscenario. Met zijn eerste roman 'De zwarte met het witte hart' brak hij nationaal en internationaal door. Sindsdien verscheen zijn werk in meer dan 20 talen.

Met zijn boek ‘Een schitterend gebrek' won Arthur Japin de Libris-Literatuurprijs en met 'De overgave' de NS-Publieksprijs. Ook schreef hij het Boekenweekgeschenk 'De grote wereld'. ‘Geluk, een geheimtaal’ (november 2019) is Japins tweede deel in de prestigieuze serie Privé-Domein en bevat zijn dagboeken van 2008-2018. In 2022 verscheen 'Wat stilte wil'. Opnieuw een historische roman, nu over Anna Witsen (1855-1889), een jonge vrouw in de kringen van de Tachtigers, die velen van hen inspireerde met haar vastberadenheid. In 2023, wordt de Engelstalige verfilming van ‘Een schitterend gebrek’ verwacht.

Literair Café

Logo Literair Gezelschap Schiedam

Het in 2016 opgerichte Literair Gezelschap Schiedam en de Bibliotheek Schiedam organiseren samen het Literair Café. Gewoonlijk vindt dat iedere laatste donderdag van de maand plaats in de Bibliotheek in de Korenbeurs. Inspirerende literaire avonden waarbij bezoekers naar aanleiding van een lezing, interview of gesprek hun eigen leeservaringen kunnen delen. Ook kunnen ze elkaar ontmoeten, tijdens het optreden of bij de afsluitende borrel.

Praktische informatie

  • Datum: Woensdag 29 november van 20.00 tot 22.00 uur.
  • Locatie: Bibliotheek in de Korenbeurs, Lange Haven 145, 3111 CD Schiedam
  • Entree: €10,- (€2,50 korting voor leden van de bibliotheek en/of het Literair Gezelschap Schiedam. Scholieren betalen op vertoon van hun CJP €5,-).
  • Het Schiedams Boekhuis verzorgt de boekverkoop.
  • Kaarten bestel je via onderstaande knop 

Bestel hier je kaartje