Kunstexpositie Vrije Vogels

6 april 2023 t/m 3 juni 2023 | Bibliotheek in de Korenbeurs

Kosten: Gratis!

De expositie presenteert recent werk van de kunstenaars Houman Esmail Nia, Mosab Anzo, Parisa Akbarzadeh Poladi, Nilva Larico en Juan Heinsohn Huala. De vijf deelnemende kunstenaars komen uit verschillende landen en culturen. Ook in hun opleiding tot beeldend kunstenaar hebben ze verschillende wegen bewandeld. Vier van hen zijn als vluchteling naar Nederland gekomen en hebben de kunst nooit losgelaten.

Vijf werken van deelnemende kunstenaars van kunstexpositie Vrije Vogels

Vrije Vogels

De vijf deelnemende kunstenaars komen uit verschillende landen en culturen. Ook in hun opleiding tot beeldend kunstenaar hebben ze verschillende wegen bewandeld. Vier van hen zijn als vluchteling naar Nederland gekomen en hebben de kunst nooit losgelaten. Ze presenteren hun
werk vaak op individuele of collectieve tentoonstellingen; nemen deel aan kunstzinnige projecten, zowel in musea, galeries, als in buurthuizen en werken regelmatig mee aan sociale, culturele en solidariteitsactiviteiten.

Op de expositie zijn schilderijen te zien met acryl- of olieverf, inkt en andere materialen. Ook zijn illustraties en digitaal werk, op verschillende formaten geprint, te zien.

Praktische informatie

  • De expositie is te zien tijdens de openingsuren van de Bibliotheek Schiedam.
  • De expositie en het concert worden georganiseerd door stichting Zona Franca en De Bibliotheek Schiedam, met de steun van stichting Inclusia en de Manifestgroep Schiedam Verwelkomt Vluchtelingen.
  • De feestelijke opening vindt plaats op zaterdag 8 april. Voor info zie desbetreffend agendapunt op onze website.