Het Schie Café zit vol!!

29 maart 2023, van 20:00 tot 21:20 | De Korenbeurs

Kosten: Gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Voorkant flyer Zie de Schie

Tijdens de derde editie van het café komen de rijke cultuurhistorie en hedendaagse betekenis van de rivier aan bod, in een gevuld en levendig avondprogramma. Schiedam heeft haar ontstaan en naam te danken aan de Schie. Hoe belangrijk was en is deze rivier voor de stad en haar inwoners? En welke toekomst ligt er in het verschiet? Je ontdekt het tijdens deze avond. Een levendige avond met uiteenlopende sprekers, muziek en een performance.

Programma

Op het Dirkzwagerterrein verrijst rondom de historische monumenten een compleet nieuwe buurt. Stedenbouwer Dirk van Peijpe (De Urbanisten) vertelt over de herontwikkeling van het gebied en de relatie met het water. Architect Gideon Peele (AtelierRuimDenkers) gaat in op het ontwerp voor een hotel in het pand van een voormalige distilleerderij, waar historie en nieuwbouw samenkomen.Historicus Geert Medema spreekt in zijn column over het cultuurhistorische belang van de Schie als snelweg van de trekvaart in de 17e en 18e eeuw, met Schiedam en de stadsbestuurders van weleer in de hoofdrol. Stadsdichter Jarle Lourens laat je door een andere bril naar Schiedam kijken met zijn persoonlijke observaties en tintelende zinnen. Het sprankelende optreden van de muzikanten Anne Rats en Jasper de Koster maakt de avond compleet.

Een afwisselend en avondvol programma voor iedereen die geïnteresseerd is in het verleden, heden én de toekomst van de Schie en Schiedam.

Manifestatie 'Zie de Schie'

Het Schie Café is onderdeel van de manifestatie Zie de Schie. Bewoners, historici en kunstenaars je mee op pad. Je ervaart hoe het is om op en aan de Schie te wonen, ontdekt het roemruchte verleden en hoort over de laatste plannen voor Schieoevers.

Het programma vind je binnenkort op www.cultureelforumschiedam.nl en www.sdam.nl.

Praktische informatie

  • Datum: woensdag 29 maart van 20.00 tot 21.20 uur. Zaal open vanaf 19:00 uur.
  • Locatie: bibliotheek in de Korenbeurs, Lange Haven 145
  • Entree: gratis.