Kinderboekenweekfeest

13 oktober 2023, van 19:00 tot 21:00 | De Korenbeurs (7-12 jaar)

Kosten: gratis

Doe mee aan allerlei activiteiten en help mee de boekfiguren weer thuis te krijgen. Maak slijm samen met Professor S, leer kalligraferen als Mathilda, verover een schatkist met Kapitein Kwaadbaard, laat je foto maken door de Magische Spiegel, doe een dansje in de silent disco met de Eigenwijze Eenhoorn en nog veel meer!

Breng de boekfiguren thuis!

De afsluiting van de Kinderboekenweek wordt dit jaar opnieuw een groot feest! Doe mee met verschillende activiteiten en help ons de nog verdwaalde boekenfiguren terug naar hun boek te brengen. Natuurlijk worden de ouders niet overgeslagen, ook voor hen wordt gezorgd.

Lees hieronder wat je allemaal kunt doen: 

Dummie de Mummie contest

Hoe snel kan jij jezelf omtoveren tot een echte mummie? Toon je skills tijdens de Dummie de Mummie contest en ga de uitdaging aan!

Silent Disco met de Eigenwijze Eenhoorn

Bij een super tof feest hoort natuurlijk muziek! DJ MnO draait de leukste hits voor je in de Silent Disco. Laat jouw te gekke dansskills zien op de lichtgevende dansvloer en overtuig de Eigenwijze Eenhoorn weer terug naar zijn huis te gaan. 

Het slijm van Professor S

Ben jij een echte wetenschapper? Achterhaal samen met Mad Science en Professor S het geheime recept van slijm met behulp van chemische experimenten.

De Magische Spiegel

Alsof je voor de sprookjesspiegel uit Doornroosje staat. Alleen hoef je nu niet de magische woorden uit te spreken, maar is een tik van je vinger genoeg om de Magic Mirror te activeren voor onvergetelijke poses. De foto’s zijn direct klaar om mee naar huis te nemen!

Kapitein Kwaadbaard en de schatkist

De beruchte piratenbende, 'De 5 slangen' heeft de schatkist van Kapitein Kwaadbaard gestolen. Helpen jullie hem terug veroveren? 

Kalligraferen met Mathilda

Kun jij mooi schrijven? Misschien vind je kalligraferen dan ook leuk! Leer om mooie, sierlijke letters op papier te zetten tijdens deze workshop en wordt net zo'n studiebol al Mathilda.

Meld je aan!

Super leuk dat je meedoet aan deze Kinderboekenweek-activiteit, vergeet je niet aan te melden!

Illustraties door Aron Dijkstra (https://www.arondijkstra.nl)