Meertalig opvoeden, hoe doe je dat? (Nationale Voorleesdagen)

4 februari 2023, van 14:00 tot 15:30 | De Korenbeurs

Kosten: gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Ieder kind wordt blij van voorlezen! Naast het bevorderen van leesplezier, helpt het bij de ontwikkeling van taalgevoel en uitbreiding van de woordenschat. Speciaal voor de Nationale Voorleesdagen organiseert de Bibliotheek Schiedam daarom allerlei leuke activiteiten rondom leesplezier! Vandaag gaan we de ouders informeren over de voordelen van een meertalige opvoeding. We zullen ouders inspireren en ervaringen uitwisselen met elkaar.

Meertalig opvoeden, hoe doe je dat? Veel kinderen groeien op met meer dan één taal Tijdens deze bijeenkomst geven professionals toegankelijke tips & tricks over meertalig opvoeden. De nadruk zal liggen op de meerwaarde van meertalig opvoeden en de manier waarop de bibliotheek daarbij kan ondersteunen, met voorlezen als rode draad.

De Schiedamse wethouder voor Onderwijs Doğukan Ergin zal ook aanwezig zijn om uit zijn eigen ervaring te vertellen hoe hij en zijn vrouw een meertalige opvoeding inpassen in hun dagelijks leven. Als ervaringsdeskundige kan hij goede tips delen! 

Tot 18 jaar gratis lid!

De Nationale Voorleesdagen is een bibliotheekcampagne van stichting CPNB ter bevordering van het (voor)lezen van boeken en om aandacht te vragen voor het belang van voorlezen voor de ontwikkeling van een kind. In het hele land worden er van 25 januari tot en met 4 februari activiteiten georganiseerd om ook het plezier van voorlezen te laten ervaren. En wist jij dat alle  kinderen onder de 18 jaar gratis een bibliotheekabonnement kunnen aanvragen? Kom samen met jouw kind naar de bieb en vraag een lidmaatschap aan. 

Gratis, wel reserveren!

De bijeenkomst is gratis bij te wonen, reserveer wel van tevoren een plekje!

Resreveer