NAH-informatiemarkt en lezing in de Nieuwe Harg

21 oktober 2023 | Bibliotheek de Nieuwe Harg

Kosten: Gratis!

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Samen met de patiëntenvereniging Hersenletsel.nl en lokale vrijwilligers organiseert de Bibliotheek Schiedam op zaterdag 21 oktober een informatiemarkt over Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH). Ervaringsdeskundige Mascha Kamphuis zal in de Nieuwe Harg in gesprek gaan over dit onderwerp, naar aanleiding van haar boek "Ik mis mij ook", dat ze samen met Ronald Giphart over haar aandoening schreef. In de Nieuwe Harg is sinds dit voorjaar op elke laatste vrijdag van de maand een NAH-café, waarin mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel en hun naasten in een ongedwongen sfeer met elkaar in gesprek gaan en ervaringen uitwisselen.

Informatiemarkt

Tijdens de informatiemarkt ’s morgens (van 10:00 tot 12:00 uur) maak je kennis met allerlei mensen en organisaties die iets betekenen voor mensen die als gevolg van NAH hun leven hebben moeten aanpassen. Dingen die voorheen makkelijk gingen, kosten bijvoorbeeld na een beroerte veel moeite. Op de markt zijn aanwezig:

  • Breinlijn: een gratis landelijk loket waar je terecht kunt met alle vragen over hersenletsel. Een hersenletseldeskundige in jouw regio verwijst je naar passende zorg en ondersteuning.
  • Hersenletsel.nl Zuid-Holland: zet zich samen met een groot aantal vrijwilligers in voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel en hun naasten
  • Careyn de Plantage
  • Passend Lezen.
  • Rijndam Revalidatie - Francis Vlietland; revalidatiecentrum Schiedam.

In gesprek met Mascha Kamphuis

’s Middags tussen 14:00 en 14:30 uur (inloop vanaf 13:30) wordt Mascha Kamphuis geïnterviewd door Laura Kroes. Mascha Kamphuis is jeugdarts en haar leven liep op rolletjes. Na een hersenbloeding en een tumor staat haar leven op zijn kop. Samen met schrijver Ronald Giphart, eveneens een persoonlijke vriend, schreef Kamphuis het boek ‘Ik mis mij ook’ over haar leven na haar ziekte. In de middag vertelt zij hierover en beantwoordt zij tot 14:45 uur vragen van het publiek. Daarna is er tot 15:30 uur gelegenheid tot napraten. 

Reserveer!

Reserveer voor het gesprek met Mascha Kamphuis je gratis plek. Er is plaats voor maximaal 50 belangstellenden!

Vestiging de Nieuwe Harg is goed bereikbaar met het openbaar vervoer en je kunt naast de deur parkeren.

Boekhandel Het Schiedams Boekhuis is de hele dag aanwezig en verkoopt boeken over de hersenen en hersenletsel.

Reserveer!

Sfeerbeeld NAH-cafe gefotografeerd door Herman de Moor