Opening Kinderboekenweek

4 oktober 2023, van 15:00 tot 16:30 | De Korenbeurs (7-12 jaar)

Kosten: gratis

Ben jij een echte acrobaat, grappenmaker of showman? Misschien voel jij je dan wel thuis in het circus! Speciaal voor de opening van de Kinderboekenweek bouwen we de bibliotheek om tot circusspeelplaats samen met Circus Rotjeknor. Leer koorddansen, draaien met bordjes, jongleren met kegels en nog veel meer!

Abeltje

Help! Circusmeisje Laura uit het boek Abeltje van Annie M.G. Schmidt is ontsnapt. Om haar terug naar haar boek te lokken, bouwen we de bibliotheek om tot circusspeelplaats. Je kunt er koorddansen, ballopen, eenwielfietsen, stelten lopen, draaien met bordjes, diaboloën en natuurlijk jongleren! Doe je ook mee? 

Circus RotjeKnor

Circus Rotjeknor is op 6 oktober 1992 opgericht als hét jeugdcircus uit Rotterdam. Het doel: door middel van circusspel een positieve bijdrage leveren aan de ontwikkeling van kinderen en jongeren van 6 tot 16 jaar. Circus Rotjeknor creëert met het circusspel een uitnodigende omgeving waar kinderen de gelegenheid krijgen om met veel plezier, samen met anderen, uitdagingen aan te gaan die bijdragen aan hun ontwikkeling. Ze organsiseren circusspeelplaatsen, circusworkshops, lessenseries, circusvoorstellingen en nog veel meer. Het is de veelzijdigheid die het circusspel zo uniek en succesvol maakt!

Meld je aan!

Super leuk dat je meedoet aan deze Kinderboekenweek-activiteit, vergeet je niet aan te melden!

Illustraties door Aron Dijkstra (https://www.arondijkstra.nl)