Workshop Samen Gezond: Bewegen is gezond, ‘get moving’!

14 maart 2023, van 20:00 tot 21:30 | Bibliotheek in de Korenbeurs

Kosten: Gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Zitten is het nieuwe roken en dat willen we niet. Maar wat moet je dan doen? Moet je veel sporten of kan het ook anders? En waar is het allemaal goed voor? Gezondheidscoach Monique van Holland helpt je de goede keuzes te maken tijdens deze gratis Samen Gezond-workshop van de Bibliotheek Schiedam.

Dat bewegen gezond is, weten we allemaal, maar waarom is dat nu zo gezond en hoe krijg je jezelf in beweging? Voldoende bewegen kan de kans op hart- en vaatziekten 20 tot 30% verlagen, kan stress verlagen en zorgt er voor dat je langer leeft. Hoe lang en hoe vaak moet ik bewegen per week? Gezondheidscoach Monique van Holland gaat met de deelnemers en deze vragen aan de slag. ‘‘Ik pleit voor een nieuwe kijk op gezondheid”, vertelt Monique. “Ik laat zien dat je met kleine stappen al veel invloed kan uitoefenen op je klachten.“

Reeks gratis workshops

Samen sterk opgroeien, werken, leren en leven in Schiedam; dat wenst de bibliotheek alle inwoners van Schiedam toe. Dat is niet altijd makkelijk... Daarom organiseert de Bibliotheek Schiedam onder de noemer ‘SAMEN GEZOND’ dit seizoen een reeks gratis workshops in de Korenbeurs. We hebben het bijvoorbeeld al gehad over ‘Slapen als Doornroosje’ en de menopauze. Op 11 april zal Monique van Holland je helpen om te gaan met stress tijdens de workshop ‘Van stresskip naar koele kikker’.  

Praktische informatie

De workshop start om 20.00 uur in de Korenbeurs aan de Lange Haven 145 en duurt tot circa 21.30 uur. Deelname is gratis. Reserveer wel van tevoren je plek via onderstaande button.

Reserveer!