Poëzieweek: Verborgen Gedichten

28 januari 2023, van 14:00 tot 16:00 | De Korenbeurs

Kosten: gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

In het kader van de Poëzieweek vieren we zaterdag 28 januari 2023 met het programma ‘Verborgen Gedichten’ de poëzie. Vluchtelingen en migranten lezen gedichten voor die zij meenamen in hun bagage uit hun land van herkomst. Woorden die zij niet zijn vergeten en niet kunnen vergeten.

Op reis door de wereldpoëzie

Het gaat om werk in vertaling van bekende auteurs uit het geboorteland van de deelnemers of om eigen werk. Een prachtige verkenningsreis door de wereldpoëzie.

In 2012 nam Vluchtelingen Werk Schiedam het initiatief voor ‘Verborgen gedichten’. Deze 12e editie wordt georganiseerd door Stichting Zona Franca en de Bibliotheek Schiedam, met steun van Vluchtelingenwerk Schiedam en stichting Inclusia. Aan het programma werken mee: Ishmail Kamara, Jeroen Naaktgeboren, Shakila Azizzada, Hasan Orwa, KMR (winnaar van de Schiedamse Poetry Slam 2022), Victoria Heinsohn, Mahta Qaemmaqamy en Jarle Lourens (stadsdichter Schiedam) en Jolie Hakkert (namens de voorleesbrigade). Arash Aria & Kambiz Afshari van de Bridge Ensemble, een cross-over tussen Iraanse en flamenco, verzorgen de muziek en de presentatie is in handen van Lisa Heinsohn.

Praktische informatie

Verborgen gedichten vindt plaats op zaterdag 28 januari 2023 van 14.00 tot 16.00 uur en is gratis te bezoeken. Vanaf 13:30 uur kun je binnenlopen. Je hoeft van tevoren geen plek te reserveren.