Voorronde Schiedamse Poetry Slam

31 mei 2023, van 19:00 tot 22:00 | De Korenbeurs

Kosten: gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Dichters, schrijvers en rappers uit Schiedam en omstreken gaan ook dit jaar weer de verbale strijd met elkaar aan tijdens de Schiedamse Poetry Slam in de Korenbeurs. Van rappers tot sonnetschrijvers en spoken word artists en alles dat daarbuiten of tussenin valt; iedereen is welkom om een kans te wagen op die felbegeerde plek voor het NK Poetry Slam.

Als dat je lukt, treedt je in de voetporen van KMR. Met zijn rauwe klanken en sterke verhalen heeft deze Schiedamse Slam-winnaar van 2022 vorig jaar meegedaan aan de landelijke finale in TivoliVredenburg, Utrecht, die ook dit najaar weer zal plaatsvinden. De landswinnaar stroomt vervolgens door naar het Europees Kampioenschap én het WK. 

Inschrijving gesloten

De voorrondes voor de Schiedamse Poetry Slam 2023 zijn op woensdagavond 17 en 31 mei. De finale is op 28 juni 2023. Optreden voor een live publiek geeft je performance nog meer kick. Het publiek in de Korenbeurs is altijd enthousiast en de sfeer is buitengewoon goed. De inschrijving is inmiddels gesloten.

Jouw favoriete slammers supporten?

Wil je jouw favoriete woordkunstenaars graag live in actie zien? Reserveer dan hier alvast je (gratis) tickets. Als publiek heb je een stem bij het aanwijzen van de winnaar, dus grijp die kans!

Tickets voorronde 31 mei

Tickets Finale 28 juni


Lees hier het verslag van Ted Konings op Schiedam24 over de eerste voorronde halverwege mei.


De Schiedamse Poetry Slam is een samenwerking tussen de Bibliotheek Schiedam en Verbalism.