Webinar Media Ukkie Dagen

28 maart 2023, van 20:00 tot 21:00 | Online

Kosten: gratis

Tijdens de Media Ukkie Dagen van 24 tot en met 31 maart 2023 wordt aandacht gevraagd voor mediawijsheid in de opvoeding van kinderen van 0 t/m 6 jaar. De juiste balans tussen mediagebruik en andere activiteiten is tegenwoordig erg belangrijk. Op welke manier lezen, luisteren of kijken kinderen media? Liggend op de bank, of juist actief? Van ver weg, of dichtbij? Kortom, hoe bewegen ze mét media? Op dinsdag 28 maart (20.00 – 21.00 uur) kun je als verzorger en (groot)ouder meedoen met het landelijke webinar ‘Kom in beweging met media’.

Denise Bontje van Mediasmarties laat verzorgers en (groot)ouders tijdens de webinar nadenken over de plek die media heeft in het leven van hun (klein-)kind en hun eigen leven. Is er sprake van balans, hoe zou het voor hen ideaal zijn en welk voorbeeld geef je als (groot)ouder? Daarnaast is er aandacht voor media die kinderen juist in beweging zet. 

Digitale balans

Digitale balans gaat over het zó indelen van tijd, dat je je er goed en gezond bij voelt. Wat de juiste balans is, is voor iedereen anders. Vraag jij je af hoe een (digitaal) gezonde week eruitziet? Kijk dan of de onderstaande drie aspecten van jouw gezondheid in balans zijn.

Je lichamelijke gezondheid: Slaap je voldoende? Beweeg je voldoende? En zit je niet te veel stil?

Je mentale gezondheid: Zorg voor voldoende inspanning, maar ook voor ontspanning. Heb je het gevoel dat je iets gepresteerd hebt deze week, of kon je je ergens volledig op focussen? En maak je daarnaast tijd en ruimte voor ontspanning? Doe je wel eens helemaal niks?

Je sociale gezondheid: Hoe zijn je relaties met anderen? Neem je voldoende tijd voor jezelf?

Een belangrijke voorwaarde om je eigen (digitale) balans goed in te richten, is dat je de vrijheid hebt om deze keuzes te kunnen maken. Dat je bijvoorbeeld toegang hebt tot internet, of voldoende tijd hebt om met vrienden door te brengen.

Aanmeldformulier

Tipje van de sluier

In onderstaande video wordt alvast een tipje van de sluier opgelicht.