Virussen door de eeuwen heen

Rachel Franse 100 dagen kanker

Persoonlijke ervaringen van de schrijfster die een 'lichte' vorm van borstkanker kreeg.

Bekijk dit e-book

 • Ten huwelijk

  John Berger

  Een Franse vrouw wil niet met haar geliefde trouwen nadat ze heeft ontdekt dat ze door een vroegere minnaar is besmet met het aids-virus.

  E-book

  Bekijk details van Ten huwelijk

 • Tegenwind

  Linda Chaikin

  Een jonge verpleegster helpt eind 19e eeuw haar vader met de bestrijding van lepra op het eiland Molukai, terwijl haar verloofde op zoek gaat naar de moordenaar van zijn vader.

  E-book

  Bekijk details van Tegenwind

 • Geliefd door Eden

  Linda Chaikin

  Een jonge verpleegster sluit zich, tegen de zin van haar verloofde, aan bij een medisch team dat onder leiding van haar vader een geneesmiddel tegen lepra probeert te vinden.

  E-book

  Bekijk details van Geliefd door Eden

 • De aarde blijft altijd bestaan

  George R. Stewart

  Een man komt erachter dat hij als een van de weinigen een epidemie heeft overleefd en probeert zo goed en zo kwaad als het gaat te overleven en de menselijke soort te redden.

  E-book

  Bekijk details van De aarde blijft altijd bestaan

 • De spirituele dimensie van de ziekte van Lyme

  Willem Jacobs

  In De spirituele dimensie van de ziekte van Lyme onderzoekt Willem Jacobs de achtergronden van de ziekte van Lyme en doet hij een oproep tot verdieping. Want de ziekte begint binnen onze westerse cultuur een epidemie te worden, met ernstige proporties. Ernstig, omdat veel Lymepatiënten helemaal niet kunnen genezen en de ziekte bij hen chronisch wordt....

  E-book

  Bekijk details van De spirituele dimensie van de ziekte van Lyme

 • De blauwe monnik

  Paul McCusker, Walt Larimore

  Een zeer besmettelijke ziekte vertoont overeenkomsten met een epidemie in de 17e eeuw.

  E-book

  Bekijk details van De blauwe monnik

 • De Hades factor

  Gayle Lynds, Robert Ludlum

  Een Amerikaanse militair, tevens chirurg, en zijn vriendin raken betrokken bij het onderzoek naar een nieuw dodelijk virus.

  E-book

  Bekijk details van De Hades factor

 • Toernooi met de dood

  Johan Fabricius

  De nieuwe Fabricius speelt - gelijk zijn Komedianten trokken voorbij en De grote geus - in een vervlogen tijd. Voor zijn Tournooi met de dood heeft hij het Florence uit Boccaccio's dagen gekozen, en met de verve en de dramatische kracht die wij van hem kennen, vertelt hij ons over de Zwarte Dood, de Pest-epidemie van 1348 die, na in Italië honderdduizenden...

  E-book

  Bekijk details van Toernooi met de dood

 • De kinderen van de weduwe

  Henri Loevenbruck

  Terwijl een bloederige oorlog woedt tussen twee koninkrijken, probeert de jonge Bohem de mensheid te redden van uitsterving door een vreemde ziekte. Vervolg op 'De stem van de nevels'.

  E-book

  Bekijk details van De kinderen van de weduwe

 • Sophia

  Sophia van Sorgen

  Autobiografisch verhaal van een jonge vrouw die door kanker een dramatische verandering in haar denken en doen beleefde.

  E-book

  Bekijk details van Sophia

 • Mevrouw, uw kind wordt nooit meer beter

  Marjolein Colenbrander

  Autobiografisch verslag van een moeder over haar emoties die zij uit tegenover een psychotherapeut, nadat bij haar jonge zoon een tumor is geconstateerd in de neus-keelholte.

  E-book

  Bekijk details van Mevrouw, uw kind wordt nooit meer beter

 • Prostaatkanker wacht niet op Pasen

  Hans Frederiks

  Egodocument van een man met prostaatkanker, waarin hij onder meer vertelt over de verschillende behandelingen.

  E-book

  Bekijk details van Prostaatkanker wacht niet op Pasen

 • De pest

  Albert Camus

  Het uitbreken van een pestepidemie in een Noord-Afrikaanse stad met als gevolg het totale isolement stelt de bewoners voor fundamentele vragen over goed en kwaad.

  E-book

  Bekijk details van De pest

 • Moussa, of De dood van een Arabier

  Kamel Daoud

  De inmiddels hoogbejaarde broer van de in 'De vreemdeling' (1942) van Albert Camus (1913-1960) op het strand van Algiers vermoorde 'Arabier' lucht zijn hart over alle verwarring sindsdien.

  E-book

  Bekijk details van Moussa, of De dood van een Arabier

 • Een rugzak vol condooms

  Meike Schulte

  Voormalig Playmate of the Year Meike Schulte leidt een gelukkig en succesvol leven wanneer ze als vrijwilliger naar Oeganda vertrekt voor welzijnswerk. Maandenlang leeft ze zonder stroom en stromend water, als een blanke 'muzungu' tussen de door armoede en hiv geplaagde bevolking van het politiek instabiele Afrikaanse land. Ze bezoekt radeloze mensen...

  E-book

  Bekijk details van Een rugzak vol condooms

 • Quarantaine

  Erik Betten

  Quarantaine is het spannende debuut van Erik Betten. Een actuele thriller over een dodelijke bacterie – en een overheid die ondenkbare maatregelen neemt. Groningen, oktober. Een oeroude bacterie vindt via een gaswinningspunt haar weg naar de oppervlakte. In luttele dagen zwermen de halfdode, besmette slachtoffers wezenloos uit over Noord-Nederland....

  E-book

  Bekijk details van Quarantaine

 • Quarantaine

  Alex Kava

  Een Amerikaanse stad wordt geteisterd door de moedwillige verspreiding van een besmettelijk virus dat veel slachtoffers eist.

  E-book

  Bekijk details van Quarantaine

 • Virus

  Mirjam Mous

  Kris en Hopper raken in Spanje betrokken bij een dodelijk ongeval en ze slaan op de vlucht. Ze komen in het bergdorpje Odrín terecht, dat vanwege een dodelijk virus in quarantaine wordt geplaatst. Vanaf ca. 13 jaar.

  E-book

  Bekijk details van Virus

 • Ivanov

  Hanna Bervoets

  Moskou, 1922: De tsaar is verdreven, de bolsjewieken hebben de macht gegrepen en de vooruitstrevende wetenschapper Ilya Ivanov heeft één droom. Hij insemineert chimpansees met mensensperma om zo een heel nieuw, hybride wezen te kweken: half mens, half aap. New York, 1994: De aidsepidemie is op een hoogtepunt, de stad wordt geteisterd door bedbugs en...

  E-book

  Bekijk details van Ivanov