Cursussen Basis & Vervolg: Starten met de Android smartphone

Heb je een Samsung, LG, HTC, Huawei, Sony, Nokia of een andere smartphone (dus geen iPhone van Apple) en wil je leren wat er zoal mee kan? Dan is deze cursus geschikt voor je.

Als je nog niet lang een smartphone hebt, kan je de BASIS volgen. In deze vierdelige cursus maak je kennis met: swipen, sms’en, bellen, e-mailen, surfen op internet en apps installeren en gebruiken. Er is ook ruimte om zelf onderwerpen aan te dragen.

Kan je al bellen en whatsappen, maar wil je meer leren? Dat kan tijdens het VERVOLG van starten met Android smartphone. Enige kennis van de basishandelingen zoals beschreven bij BASIS wordt aanbevolen. Tijdens deze cursus zijn de vragen van de groep het uitgangspunt. Je bespreekt samen app’s die je (meer) wilt gebruiken. Zowel app’s die al op de telefoon staan of die er nog opgezet moeten worden. Denk hierbij aan: Foto’s versturen, ordenen en zoeken; E-mailen met behulp van een app; contacten beheren en agenda leren gebruiken; Route app’s zoals google maps, flitsmeister en/of regen apps zoals buienradar.

Deelnemers nemen hun eigen, vooraf geïnstalleerde, smartphone mee. Heb je daar hulp bij nodig, vraag dan eerst een afspraak aan voor het Digitaal Spreekuur. 

Er is plaats voor 8 deelnemers. De kosten voor de cursus bedragen €20,00. Koffie, thee en cursusmateriaal zijn bij de cursusprijs inbegrepen. Betalen voor de cursus kan per pin in Dam 1 de eerste dag van de cursus of via bankrekeningnummer NL55RABO0120211262 ten name van Bibliotheek Schiedam o.v.v. naam cursus en maand.

Aanmelden voor de cursus kan via telefoonnummer 010 714 63 00 of online via de knop 'Aanmelden' hieronder.

Cursusdata

BASIS
Woensdag 12, 19, 26 april en 3 mei
Tijd: 10:30 - 12:30
Locatie: Dam 1 computerlokaal

Als deze data niet uitkomen, is aanmelden voor de WACHTLIJST mogelijk. We houden u dan op de hoogte zodra er nieuwe data zijn.

Aanmelden

Benieuwd naar welke cursussen we nog meer organiseren? Bekijk hier het aanbod: 

Cursusaanbod