Bibliotheek Catalogus

In de catalogus van de Bibliotheek Schiedam kun je zoeken naar boeken, luisterboeken, eBooks, games, films en veel meer.

Je kunt zoeken op: Titel, Schrijver, onderwerp, Serie en Woorden.

Afbeelding screenshot Catalogus App

Download de App om snel met je mobiel en/of tablet boeken, films en games te kunnen reserveren, verlengen en te zoeken zoeken in onze catalogus.

Lees meer: Catalogus App (Wise)

Afbeelding logo Muziekweb

Leden van de Bibliotheek Schiedam kunnen met Muziekweb-Luister online naar miljoenen cd's luisteren en via Leendirect cd's lenen tegen geringe vergoeding.

Lees meer: Muziek zoeken en vinden

Foto van een man die wel heel blij is met zijn geluidsdrager

Naast het lenen van luisterboeken is het voor leden van de Bibliotheek Schiedam ook mogelijk via onze website naar een selectie van onze luisterboeken te luisteren.

Lees meer: Luisterboeken zoeken en vinden

Foto van een vrouw die iets opzoekt in een boek in een beeldentuin

Je kan op verschillende manieren zoeken naar informatieve boeken, zoals reisboeken, boeken over kunst, cultuur, informatica, opvoeding, wetenschap, filosofie en gezondheid.

Lees meer: Informatieve boeken zoeken en vinden

Jonge vrouw die een boek leest

Binnenkort zal hier informatie komen over hoe je makkelijk en snel de informatieve jeugdboeken kan vinden die jij zoekt.

Foto van een kind dat een boek in een boom leest

Je kan op verschillende manieren zoeken naar romans en overige fictieve verhalen en inspiratie opdoen in onze catalogus.

Lees meer: Jeugdboeken zoeken en vinden

Foto van een man die een boek in een trein leest

Je kan op verschillende manieren zoeken naar romans en overige fictieve verhalen en inspiratie opdoen in onze catalogus.

Lees meer: Boeken (fictie) zoeken en vinden

Foto van lezende vrouw in het gras

Het e-books aanbod wordt landelijk georganiseerd, als lid van de Bibliotheek Schiedam kun je van dit aanbod gebruik maken. Er worden e-books aangeboden die direct op de tablet, smartphone of computer kunnen worden gelezen. Daarnaast zijn er e-books die gedownload kunnen worden op een e-reader. Het aanbod, de mogelijkheden en de voorwaarden verschillen per aanbieder.

Lees meer: E-books en E-audioboeken zoeken en vinden

Foto van een vrouw die een enge film kijkt

Bekijk hier een overzicht van aanwijzingen voor het zoeken en vinden van films (blu-ray en dvd) bij de Bibliotheek Schiedam.

Lees meer: Films zoeken en vinden

Foto van een vrolijke gamer

Doormiddel van een paar handige truukjes kun je heel snel de playstation, xbox en wii games vinden die je zoekt.

Lees meer: Games zoeken en vinden