Cursussen

Computer / tablet / smartphone / e-reader

Hieronder vind je een overzicht van alle cursussen die de Bibliotheek aanbiedt op het gebied van de computer, laptop, tablet, smartphone en e-reader. Wil je weten waar en wanneer een cursus gegeven wordt? Klik dan op 'Bekijk de cursusagenda'. En heb je een vraag over het gebruik van je apparaat? Klik dan hier voor meer informatie over het maken van een afspraak voor een Digitaal Spreekuur. 

Op 1 juli 2020 is de donorwet veranderd. Met deze wet komt iedereen in Nederland vanaf 18 jaar in het Donorregister. Heb je nog geen keuze ingevuld en wil je daar hulp bij? Meld je aan voor een workshop Donorregistratie of de cursus Digisterker

De Bibliotheek Schiedam is ook een Leercentrum van SeniorWeb. Bekijk hier onze leslocatiepagina. 

Is het vanwege de corona-maatregelen niet mogelijk om de hulp van Bibliotheek Schiedam in te schakelen, dan kunt u ook terecht bij de DigiHulplijn. Deze telefonische hulplijn wordt bemand door getrainde, ervaren vrijwilligers die met veel plezier en geduld helpen bij alle vragen over de computer, laptop, smartphone en/of tablet. Het gratis telefoonnummer is dagelijks van 09:00 – 17:00 uur bereikbaar op 0800-1508.

Klik & Tik. De basis

Computercursus voor beginners. 

Klik & Tik. Het internet op

Maak kennis met het internet. 

Wegwijs op internet

Ga zelf aan de slag met internet. 

Digisterker

Leer werken met de digitale overheid. 

Starten met iPhone

Leer de basis van de iPhone. 

Starten met iPad

Leer de basis van de iPad. 

Donorregistratie

Leer je keuze in te vullen in het Donorregister. 

Starten met Android smartphone

Leer de basis van de Android smartphone. 

Starten met Android tablet

Leer de basis van de Android tablet. 

Windows 10

Leer de basisbeginselen van Windows 10. 

E-books lenen

Leer hoe je een e-book leent van de online Bibliotheek. 

Fotoboek maken

Leer een fotoboek maken met Albelli.

Digitaal Spreekuur

Heb je een vraag over de installatie of het gebruik van je mobiele telefoon, smartphone, laptop, tablet, e-reader of digitale camera? Of wil je uitleg over bijvoorbeeld het openen van een bijlage in de mail, de werking van een app op je tablet of smartphone of over een specifiek programma of onderdeel van je apparaat? Met deze en andere vragen kun je op afspraak terecht op het Digitaal Spreekuur.

Meer informatie en een afspraak aanvragen