Cursus Werken met DigiD

De bibliotheek heeft een lesprogramma waarmee je leert werken met je DigiD en hoe je omgaat met alle digitale overheidszaken. Of waarmee je kennismaakt met websites van zorgorganisaties. Dit leer je in de cursus Werken met DigiD.

Cursus Werken met DigiD: overheidszaken:
De meeste diensten van de overheid zijn tegenwoordig digitaal. Zo is de blauwe envelop van de Belastingdienst al verdwenen en moeten we onze belastingaangifte digitaal doen. We ontvangen alle informatie digitaal en het aanvragen van bijvoorbeeld kinderbijslag of zorgtoeslag gaat alleen nog via de computer. Hiervoor heb je een DigiD nodig. 

Tijdens deze cursus leer je een DigiD aanvragen en gebruiken, zoeken en vinden van informatie op websites van de gemeente en andere overheidsorganisaties, inloggen op websites met een persoonlijke omgeving zoals de Belastingdienst en SVB, online zaken regelen zoals toeslagen aanvragen of een afspraak bij de gemeente maken.

Werken met DigiD: zorg en gezondheid: 
Steeds meer websites van zorgorganisaties bieden belangrijke informatie over hoe je zorg kunt krijgen. En je kunt er meer te weten komen over je gezondheid. Deze organisaties hebben allemaal hun eigen website: de huisartspraktijk, het ziekenhuis, de apotheek, de thuiszorg en de zorgverzekeraar. Op deze websites kun je contactgegevens vinden, een afspraak maken, iets regelen of je eigen gegevens inzien. In deze cursus maak je kennis met een aantal websites van zorgorganisaties, zoals de Zorgverzekering, Aanvragen langdurige zorg (CIK) en de Eigen bijdrage berekenen en betalen (CAK). 

Voorkennis:
De cursussen Werken met DigiD zijn bedoeld voor mensen die al een beetje met internet kunnen omgaan: je kunt werken met een toetsenbord en muis, je hebt een e-mailadres en thuis internet. Nog geen ervaring met computers en internet? Volg dan eerst de cursus Klik & Tik in de bibliotheek!

Praktische informatie over de cursussen:
Er is plaats voor 4 deelnemers.
De cursus is gratis. Koffie, thee en cursusmateriaal zijn bij de cursusprijs inbegrepen.
Aanmelden voor de cursus kan via telefoonnummer 010 714 63 00 of online via de knop 'Aanmelden' hieronder. 

Startdatum cursus 'Zorg en gezondheid': woensdag 12 mei 2021
Cursusdata: 12, 19 en 26 mei en 2 juni
Tijd: van 14.00 tot 16.00 uur 
Locatie: de Bibliotheek aan Dam 1
Je oefent op een computer van de bibliotheek.

Wil je graag meer informatie over de hulp die de bibliotheek kan bieden bij de Donorregistratie, klik dan hier.

 

Benieuwd naar welke cursussen we nog meer organiseren? Bekijk hier het aanbod: 

Heb je een vraag over het gebruik van je apparaat? Vraag een afspraak aan voor het gratis Digitaal Spreekuur: