DigiTaalhuis

Het DigiTaalhuis is dé plek in Schiedam waar je alles kunt vragen over Nederlandse les, computercursussen of ondersteuning bij (digi)taalvaardigheden. De Bibliotheek werkt in het DigiTaalhuis samen met de gemeente, samenwerkingspartners en vrijwilligers.
We helpen je graag verder!

Wegens de lockdown is het spreekuur tijdelijk vervallen. 

Nederlandse Taal leren/oefenen

Computer/tablet/smartphone

Ik kan wel wat hulp gebruiken

Wil je Nederlands leren of een computercursus volgen? Heb je hulp nodig bij je lap-top, je tablet, je smartphone of e-reader? Neem contact op met het DigiTaalhuis en wij helpen je op weg!

Ik wil leren!

Ik meld mij graag aan als vrijwilliger

Veel mensen hebben moeite met lezen en schrijven of vinden het lastig om met de computer te werken. Zij lopen daardoor dagelijks tegen problemen aan. Heb jij tijd en gelegenheid om hen te helpen? Dan zijn we naar jou op zoek!

Ik wil helpen!

Leuke en makkelijk te lezen boeken om beter Nederlands te leren

Na hulp van taalcoach is Viktoriia nu wiskundedocent op middelbare school

Zo’n 5 jaar geleden verhuisden Viktoriia Melnykovych en haar man van Oekraïne naar Nederland. Ze wist dat Amsterdam de hoofdstad van Nederland was en verder was het één groot avontuur. Na 2 jaar in Rotterdam-Charlois maakte ze de oversteek naar Schiedam waar ze zich direct thuis voelde. Ze maakte snel vrienden, die haar ook attent maakten op het taalaanbod bij de bibliotheek. “In eerste instantie stond mijn hoofd er niet naar, want ik was net moeder geworden”, vertelt Viktoriia. Maar na inspanning van het DigiTaalhuis werd Viktoriia na enige tijd gekoppeld aan taalcoach Peter.

Lees haar hele verhaal