Hulp bij belastingaangifte

Belastingaangifte doen of toeslagen aanvragen via de computer kan best lastig zijn. Wat hulp van een expert die met je meekijkt is dan fijn. Iemand die helpt bij het invullen van de aangifte, je tips geeft of je vragen beantwoordt. Om die reden biedt Minters, in samenwerking met daartoe opgeleide vrijwilligers, gratis hulp bij het invullen van de aangifte Inkomstenbelasting over 2019 voor inwoners van Schiedam.

Echter, door de Corona-maatregelen wordt deze hulp voor onbepaalde tijd opgeschort. De aangifte moet voor 1 mei binnen zijn. Voor de zekerheid raadt Minters burgers aan om uitstel van belastingaangifte te vragen, wanneer zij hier niet zelfstandig uit kunnen komen. Uitstel aanvragen kan tot 1 september. Kijk voor meer informatie over uitstel aanvragen op de website van de Belastingdienst.

 

DigiD

Om (digitaal) belastingaangifte te doen, heb je een eigen DigiD nodig. Heb je nog geen DigiD, vraag die dan tijdig aan. Vergeet daarbij niet om je DigiD vervolgens ook te activeren. Aanvragen van een Digid kan eenvoudig via www.digid.nl. Is niet mogelijk om een DigiD aan te vragen, neem dan direct contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Minsters is op werkdagen telefonisch bereikbaar tussen 11:00 – 13:00 uur op telefoonnummer 010–4351022. Verdere info op www.minters.nl.

De Bibliotheek helpt je verder

In steeds meer bibliotheken kun je hulp krijgen bij je belastingaangifte en toeslagen. Belastingexperts, veilige computers en internet, inloopspreekuren of een belastingspreekuur op afspraak, workshops en lezingen om je op weg te helpen.

De hulp is gratis. Ook als je geen lid bent van de Bibliotheek.

Wil je beter leren omgaan met de websites van de overheid? Volg dan een computercursus bij de Bibliotheek. 
 

Bekijk ons filmpje


Direct bellen met de Belastingdienst? Bel gratis de BelastingTelefoon: 0800 - 0543