'Mijn Bibliotheek' is handig en gemakkelijk in gebruik. In een oogopslag ziet u welke materialen u thuis heeft en wanneer deze retour moeten naar de bibliotheek.. én 'Mijn Bibliotheek' heeft nog meer voordelen.

Met 'Mijn Bibliotheek' kunt u:

 • 24 uur per dag gebruik maken van de diensten van de Bibliotheek Schiedam.
 • Bibliotheekzaken thuis regelen.
 • Uw persoonlijke gegevens zoals emailadres, telefoonnummer up date houden , gebruikersnaam en wachtwoord wijzigen.
 • Voorkeuren instellen op welke manier u berichtgeving wilt ontvangen over bijvoorbeeld het inleveren van materialen of melding wanneer uw gereserveerde boek klaar staat.
 • Online zoeken in de catalogus.
 • Reserveringen plaatsen.
 • Bepalen waar de reservering af te halen.
 • Geleende materialen verlengen.
 • Betalingen doen via iDeal.
 • Inspiratie opdoen.

Inloggen

Inloggen op 'Mijn Bibliotheek' gaat simpel door uw pasnummer in te voeren en een pincode (geboortedag en geboortejaar – ddjj) of door in te loggen met uw eigen gekozen gebruikersnaam en wachtwoord. Let op: uit veiligheidsoverwegingen wordt 'Mijn Bibliotheek' na te veel foute inlogpogingen voor één dag geblokkeerd. Wij adviseren u een eigen gekozen gebruikersnaam en wachtwoord te kiezen.

Lees meer over 'Inloggen op Mijn Bibliotheek'


Toelichting:

Wat heb ik thuis

Hier kunt u zien welke bibliotheekmaterialen u thuis heeft, wat de inleverdatum daarvan is en of u ze kunt verlengen. Als materialen verlengd kunnen worden, hoeft u daarvoor niet speciaal naar de bibliotheek te komen, maar kunt u dit gemakkelijk en snel online regelen.

 • U ziet een lijst met titels die u thuis heeft. U ziet wanneer u deze heeft geleend , wat de retourdatum van deze titels is en of u ze met een termijn kunt verlengen.
 • Zorg ervoor dat alleen de materialen die u wil verlengen aangevinkt zijn.
 • Klik vervolgens op "verleng aangevinkte materialen".
 • Afhankelijk van het lidmaatschap kan er voor materialen leengeld gevraagd worden. De kosten verschijnen gelijk in beeld.
 • Indien materialen al een keer zijn verlengd, of deze aangevraagd zijn door een ander lid, kunt u deze niet verlengen. Ook hier krijgt u een melding van.
 • Indien het bedrag aan openstaande betalingen meer dan € 5,00 bedraagt, is verlengen niet mogelijk. U kunt deze betaling ook gelijk voldoen door te betalen met iDeal.

Mijn gegevens

Ga hier na hoe u in het bibliotheeksysteem geregistreerd staat. Sommige gegevens kunt u wijzigen. Neem contact op met de bibliotheek als bepaalde gegevens niet kloppen of pas deze, indien mogelijk, zelf aan.
U kunt hier bijvoorbeeld uw e-mail adres opgeven of wijzigen.
Ook kunt aangeven hoe u bericht wil worden over nieuwe aanwinsten, inleverattenties, reserveringen en meer.
Een gebruikersnaam kunt u opgeven als alternatief voor uw bibliotheeknummer. Een volgende keer logt u in met uw eigen gebruikersnaam en wachtwoord.

Mijn reserveringen/aanvragen

Hier vindt u een overzicht van uw gereserveerde materialen.

Reserveren

Het kan voorkomen dat het boek waar u naar op zoek bent, is uitgeleend. In dat geval kunt u het boek heel eenvoudig reserveren. Dat gaat zo: typ de titel van het boek bovenaan het scherm in en klik op "zoeken". De titel verschijnt op het scherm. Als u de titel aanklikt, ziet u onderaan de pagina of het is uitgeleend of niet. Is het boek uitgeleend en wil u het toch graag lezen, klik dan op "reserveren".
Vervolgens verschijnt er een scherm waarop staat waar het boek kan worden afgehaald, wat het kost om te reserveren en waar de bevestiging naar toe gestuurd kan worden op het moment dat het boek binnen is. Als uw gegevens kloppen, klikt u nogmaals op "reserveren".
Er wordt gevraagd of u akkoord gaat met het reserveringsbedrag. Als u akkoord gaat, klik dan op "ok". De reservering is gemaakt.

LET OP! Zorg ervoor dat uw gegevens up-to-date zijn. Als de reservering op de gewenste locatie binnen is, ontvangt u per mail (of evt. telefonisch) bericht dat het materiaal opgehaald kan worden.

(*)Toppers kunnen helaas niet gereserveerd worden.

Details financiele posten

Zijn er openstaande financiële posten, bijvoorbeeld nog niet betaalde kosten voor een reservering of verlenging, dan vindt u hier een overzicht.
Met de optie 'Betalen via iDEAL' kunt u via de iDEAL-pagina van uw eigen bank direct betalen. U kunt hier ook een tegoed op uw bibliotheekpas plaatsen.

Recent betaalde posten

Hier ziet u welke betalingen u aan de bibliotheek heeft gedaan, met de betaaldatum en de wijze van betalen.

Statis IDEAL transacties

Overzicht van alle transacties via iDEAL.
Afgebroken transacties kunnen hier nogmaals opgevraagd worden.

Aanwinstenmail

Abonneer u hier op een rubriek naar interesse en ontvang per e-mail informatie over nieuwe aanwinsten.

Mijn Muziekweb

Als u bent ingelogd in 'Mijn Bibliotheek', worden uw gegevens automatisch meegenomen in 'Mijn Muziekweb'. U kunt dan gebruik maken van Muziekweb van de Centrale Discotheek Rotterdam. Hiervoor moet u zich bij de balie laten inschrijven voor 'LeenDirect'. U ontvangt daarna een e-mail van Muziekweb, met daarin een link. Na het openen van deze link kunt u een keus maken uit de landelijk beschikbare CD's. Meer informatie hierover vindt u op onze website.

Mijn verlanglijst

Komt u in de catalogus een interessant boek tegen maar u wilt deze nog niet lenen of reserveren? Voeg het boek dan toe met aan de 'Verlanglijst' zodat u het boek later weer snel kan vinden.

Eerder geleende titels

U ziet hier een overzicht van wat u de afgelopen tijd heeft geleend, tot een maximum van 150 titels.

Wachtwoord wijzigen

Uw standaard pin bestaat uit de vier cijfers van de dag en het jaar van uw geboortedatum (geboortedag en geb.jaar – ddjj). Als u wilt, kunt u hier een zelfgekozen nieuwe pincode of nieuw wachtwoord opgeven.

Lenerpas vermist melden

Is uw lenerspas kwijt? Geef hem hier als vermist op.

Vragen of opmerkingen

U kunt hier een mail sturen naar de Bibliotheek Schiedam: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Door boven in het scherm op 'afmelden' te klikken, logt u uit.