Schiedam.nl

Banner voor de cursussen van Bibliotheek.nl

Leden van de Bibliotheek kunnen vanaf 2016 een jaar lang gratis webinars en twee gratis cursussen volgen.

Haal nog meer uit je lidmaatschap!

Om een nieuwe hobby te ontdekken of een vreemde taal te leren. Om wegwijs te worden in een computerprogramma of meer te weten over gezondheid en opvoeding. Als bonus krijgt iedere cursist elke maand een korte cursus cadeau.

Aanbod

Er zijn in totaal 30 cursussen in de categorieën Vrije tijd, Persoonlijke ontwikkeling, Computer en nieuwe media en Gezondheid en opvoeding en Talen. Met een geldig bibliotheeklidmaatschap kunnen twee cursussen gekozen worden. Die u waar u maar wilt, in het eigen tempo kunt volgen. Hiervoor is wel internet nodig.

Hoe werkt het?

Kies een cursus uit het cursusoverzicht op www.bibliotheek.nl/cursussen.html. Hier is meer uitleg over inhoud, niveau en studieduur te vinden.

Wilt u een cursus volgen? Klik dan op 'Selecteer cursus', waarmee u uw keuze definitief maakt. Een gekozen cursus kunt u niet ruilen of retourneren.

Vervolgens logt u in. Is dit uw eerste cursus? Dan maakt u eerst profiel aan via het aanmeldformulier. Na dit aanmelden komt u in de persoonlijke cursusomgeving waar de cursus voor u klaarstaat. Hier vindt u ook de cursus van de maand.

Waarom cursussen van de Bibliotheek?

Met het aanbieden van online cursussen draagt de Bibliotheek bij aan de persoonlijke ontwikkeling van mensen. De Bibliotheek stelt zich ten doel dat iedereen volwaardig en zelfstandig aan de samenleving kan deelnemen. Daarnaast wil de Bibliotheek een (online) plaats bieden voor een ieder die wil ontspannen en die een moment van rust zoekt om informatie in wat voor vorm dan ook tot zich te nemen.

‘Online cursussen van de Bibliotheek’ is een pilot van 1 jaar. Na afloop van de pilot wordt deze geëvalueerd. Op basis van die evaluatie wordt er besloten of er een vervolg komt.