Kinderopvang

Voorlezen is erg belangrijk in de voor- en vroegschoolse periode. Het stimuleert de taalontwikkeling van jonge kinderen en is bovendien erg leuk. Bekijk hieronder het educatieve aanbod voor de kinderopvang. 

Vertelplaten lenen voor de Kamishibai

Voorlezen met de Kamishibai is echt een feestje! Wil je zo'n vertelkastje eens proberen of ben je op zoek naar een extra set vertelplaten? We hebben diverse vertelplaten die kinderdagverblijven en peuterspeelzalen bij ons kunnen lenen. 

Kennismaking in de Bibliotheek!

Het hele schooljaar is het mogelijk om met je groep naar de Bibliotheek te komen voor een kennismakingsbezoek. We geven een rondleiding over de jeugdafdeling en lezen voor. De ouders van de kinderen zijn ook van harte welkom.

Aanvullende themacollecties lenen

BoekToer heeft kleine themacollecties speciaal voor de kinderopvang. Je kunt ze naar keuze lenen voor een periode van 8 weken tot een jaar. Zo'n collectie is ideaal als aanvulling op de schoolbibliotheek of voor thematisch gebruik in de groep.

BoekStart

Samen een boekje lezen versterkt de band met je baby. En kinderen die als baby al zijn voorgelezen, zijn later beter in taal. Je kan dus niet vroeg genoeg beginnen met voorlezen. Vanuit deze gedachte is BoekStart ontstaan.

Voorleesfilmpjes

Voorleesfilmpjes prikkelen de zintuigen en nemen je mee in een bijzonder verhaal. De Bibliotheek heeft verschillende filmpjes voor je. Je hoeft alleen maar even in te loggen met je Bibliotheekaccount. Veel kijkplezier!

Voorleeshoek

Luister naar leuke verhalen met muziek. Bekijk en luister wekelijks nieuwe verhalen. Je hoeft alleen maar even in te loggen met je Bibliotheekaccount. Veel voorlees- en kijkplezier!
Kijk hier voor de uitleg over inloggen: Uitleg Voorleeshoek

Digitale prentenboeken

Bekijk nu de digitale prentenboeken van Bereslim voor kinderen van 3 t/m 7 jaar. Er is keuze uit wel 60 titels. Van prachtige geanimeerde prentenboeken tot leerzame spelletjes. Log in met je Bibliotheekaccount. 

Mediasmarties

Mediasmarties biedt een overzicht van kindermedia afgestemd op de leeftijd van je kind. Je kunt hier informatie vinden over de inhoud en geschiktheid van films, boeken, tv-programma's, games, apps en websites.

Animatie prentenboeken

Geanimeerde prentenboeken zijn leuk en zorgen ervoor dat peuters spelenderwijs de taalvaardigheid ontwikkelen. Door het kijken naar geanimeerde prentenboeken, met bewegende beelden en geluid, leren ze 5 à 6 nieuwe woorden in een half uur.