Basisonderwijs

De Bibliotheek Schiedam werkt volgens de landelijke aanpak voor het primair onderwijs: de Bibliotheek op school. Hierin werken we met alle Schiedamse basisscholen structureel samen met als doel taalontwikkeling, leesplezier en digitale geletterdheid van kinderen te vergroten. Dit doen we onder andere met een uitgebreide en aantrekkelijke collectie op de scholen, aansprekende activiteiten voor kinderen, en advies voor ouders en leerkrachten. Bekijk hier het inspirerende filmpje!

Bekijk hieronder ons aanbod van activiteiten voor zowel op school als in de Bibliotheek. Heb je andere vragen of specifieke wensen of behoeften? Laat het ons weten! We denken graag met je mee en leveren waar mogelijk maatwerk. Neem contact op met onze dBos-specialist of stuur ons een mail.

Leesbevordering en leesplezier

Informatievaardigheden en mediawijsheid

Tips en advies voor ouders en leerkrachten

Parels van Schiedam

Op Parels van Schiedam vind je het aanbod van instellingen op het gebied van cultuureducatie, natuur- en milieueducatie, sport en kinderparticipatie. Het aanbod richt zich op leerlingen in het primair onderwijs, brede school en voortgezet onderwijs.

Ga naar de website

Voorleesfilmpjes

Boeken op ieder niveau

Werkstuk / spreekbeurt