Informatievaardigheden en mediawijsheid

We werken nauw samen met de scholen in het voortgezet onderwijs om de digitale zelfredzaamheid van jongeren te vergroten. Bekijk hieronder het educatieve aanbod voor het voortgezet onderwijs. 

Informatievaardigheden

Hoe is het gesteld met de informatievaardigheden van je leerlingen?

Goed? Of kunnen ze nog wel wat extra aandacht gebruiken wat betreft het zoeken, vinden, beoordelen en verwerken van informatie uit boeken of van internet?

Maak dan een afspraak en bekijk samen met onze onderwijsspecialist VO wat de mogelijkheden voor je school zijn.

Mediawijsheid

We leven in een sterk gemedialiseerde samenleving. De hele dag worden we overspoeld met informatie via alle beschikbare offline en online mediakanalen. Maar we ontvangen niet alleen, we sturen zelf ook de nodige informatie de wereld in.

Ook jongeren zijn zeer actief in deze wereld. Soms gaat dit goed, soms helaas ook niet. Daarom is het goed om op school extra aandacht te besteden aan de mediaweerbaarheid van je leerlingen. Mogelijke onderwerpen zijn reclamewijsheid, beeldtaal, online privacy, beautification, online imago, cyberpesten, online profilering, grooming, sexting of sextortion.

Heb je een ander onderwerp dat op de school om aandacht vraagt? Wij kijken graag samen wat de mogelijkheden zijn voor een eventuele samenwerking!