Hulp bij website en apps

Zoek je hulp bij het gebruik van de website of één van onze apps? Vind hier je antwoord.


Zoeken op de website

Zoeken en bladeren in de catalogus

Je kunt een titel opzoeken in de catalogus op de website. Gebruik hiervoor de zoekbalk bovenaan deze website. Je kunt op allerlei manieren zoeken, op auteur, op titel maar ook op woorden. Je kunt direct zien of de gezochte titel in de Bibliotheek aanwezig is. Vervolgens kun je de titel reserveren.

Je kunt een titel ook opzoeken in de Wise-app.

Zoeken en bladeren in onze agenda

In de Bibliotheek is ontzettend veel te doen, voor zowel volwassenen als kinderen. Kijk voor een compleet overzicht van activiteiten in de Agenda.


Inloggen op Mijn Bibliotheek

Waar kan ik zien wat ik heb geleend?

Een overzicht van geleende materialen vind je in de Wise-app of door in te loggen in Mijn Bibliotheek op de website. Je ziet dan direct wat je thuis hebt en kunt (eventueel) titels selecteren om te verlengen. 

Hoe kan ik mijn tegoed opwaarderen?

Je kunt op verschillende manieren tegoed op je lenerspas zetten. Het makkelijkst is om dat thuis te doen via de Wise-app of de website. Log in op Mijn Bibliotheek en ga naar 'Details financiële posten'. Je kunt via je winkelmandje tegoed bijstorten en betalen via iDeal.Tegoed op je lenerspas zetten kan ook in de Bibliotheek. In de Korenbeurs is op de benedenverdieping een betaalautomaat. Hier kun je met je pinpas betalen of met contant geld (tot een maximum van €30,00). Je kunt ook met pin betalen bij de servicebalies. 

Waar kan ik mijn persoonlijke gegevens wijzigen?

Adreswijzigingen kun je doorgeven bij de servicebalie in de Bibliotheek.

Je e-mailadres wijzigen kun je zelf doen door in te loggen in Mijn Bibliotheek op de website. Bij 'algemene lenergegevens' kun je je e-mailadres invullen of aanpassen. Je kunt apart aangeven of je per e-mail reserveringsberichten, inleverberichten en/of de digitale nieuwsbrief wilt ontvangen.

Let op: het kan voorkomen dat e-mailberichten in een spambox of een map met ongewenste e-mail binnenkomen. Bij een aantal e-mailproviders wordt deze spambox binnen een aantal dagen automatisch geleegd (bij Hotmail is dit bijvoorbeeld al na 10 dagen). Hierdoor kun je berichten mislopen.

Hoe kan ik mij abonneren op de nieuwsbrief?

Aanmelden voor onze digitale nieuwsbrief kan door het online aanmeldformulier in te vullen. Je kunt de Bibliotheek Schiedam ook volgen op de sociale media. Zo blijf je op de hoogte van alle activiteiten die in de Bibliotheek plaatsvinden. 


Wise app

Wat kan ik met de Wise app?

Met de gratis Wise-app heb je als lid van de bibliotheek overal en altijd toegang tot de Bibliotheek met je mobiele telefoon of tablet. De app is gebruiksvriendelijk en werkt heel eenvoudig. Met de Wise-app kun je zoeken in de catalogus, reserveren en verlengen.

Hoe installeer ik de Wise app?

Je kunt de Wise-app gratis downloaden.

Voor Android in de Playstore en voor Apple apparaten in de App Store.

Hoe los ik problemen op met de Wise app?

De oorzaak ligt meestal buiten de app: het kan liggen aan de netwerkverbinding/wifi, het apparaat zelf of de versie van Android/iOS.

Het kan ook zijn dat het bibliotheeksysteem even uit de lucht is (geweest). Je kunt de app het beste opnieuw opstarten. Helpt opnieuw opstarten niet, verwijder de app dan van uw apparaat en download en installeer de app opnieuw.

Levert dat onverhoopt ook niet het gewenste resultaat op, neem dan contact met ons op.

Hoe log ik in?

Je kunt de inloggegevens gebruiken zoals je die ook gebruikt om in te loggen bij 'Inloggen Mijn Menu' op de website.Geen antwoord op je vraag gevonden?