Thema pagina's

De Bibliotheek Schiedam heeft speciale pagina's samengesteld met verschillende thema's. 

De Korenbeurs – de voormalige koopmansbeurs, één van de pronkstukken uit de Schiedamse jeneverindustrie, is opgeleverd in 1792. Na de oorspronkelijke functie als handelsplaats voor graan, mout en spoeling voor jenever heeft de Korenbeurs vele andere bestemmingen gehad; een tafeltennisvereniging, de gemeente Schiedam, een meubelshowroom van Jan des Bouvrie, Stedelijk Museum Schiedam, en Stichting Kunstcentrum Korenbeurs hebben een plek in het gebouw gehad.

Lees meer: De Korenbeurs van Schiedam

Voor de Bibliotheek is de bescherming van persoonsgegevens belangrijk. De Bibliotheek is een culturele instelling, die zich ten doel stelt het vrije verkeer van informatie in de Schiedamse samenleving te bevorderen. 

Lees meer: Privacy bij de Bibliotheek Schiedam

Banner Beste Bibliotheek van Nederland 2016-2017

Verkiezing Beste Bibliotheek van Nederland

De Bibliotheek Schiedam werd in 2017 genomineerd als 'Beste Bibliotheek van Nederland!'. Tijdens het Nationale Bibliotheekcongers op dinsdag 14 maart 2017 werd bekend dat de Bibliotheek Schiedam op de tweede plaats is geïndigd. De Bibliotheek van Den Helder werd in 2017 uitgeroepen tot 'Beste Bibliotheek van Nederland'. 

Van alle 168 bibliotheken in Nederland maakten de Bibliotheek Schiedam, de Bibliotheek Alphen aan den Rijn (Rijn en Venen), de Bibliotheek Den Helder, de Bibliotheek Oosterhout (Theek 5), de Bibliotheek Wijchen en de Bibliotheek Winschoten kans op deze titel.

Lees meer: Beste Bibliotheek van Nederland 2017

Foto van de binnentuin in de Korenbeurs.

Op deze pagina vindt u informatie over wonen, werken, opgroeien, naar school gaan, zelfstandig worden en blijven, gezond zijn en leven met een ziekte of beperking. Kortom: over leven en samenleven, in Schiedam en in de rest van Nederland.

Lees meer: Schiedam, mens en maatschappij