bedanktv2

Stemmen kon in februari 2017. 

 

Verkiezing Beste Bibliotheek van Nederland

De Bibliotheek Schiedam maakt kans op de titel 'Beste Bibliotheek van Nederland!'

Vrijdag 1 juli 2016 maakte de hoofdredactie van vakblad Bibliotheek de shotlist voor de verkiezing van de Beste Bibliotheek van Nederland bekend.

Van alle 168 bibliotheken in Nederland maken de Bibliotheek Schiedam, de Bibliotheek Alphen aan den Rijn (Rijn en Venen), de Bibliotheek Den Helder, de Bibliotheek Oosterhout (Theek 5), de Bibliotheek Wijchen en de Bibliotheek Winschoten kans op deze titel.

Mystery guests

De afgelopen maanden zijn de genomineerde bibliotheken, op wisselende tijdstippen, bezocht door ‘mystery guests’ van Bibliotheekblad, die hun bibliotheekbezoek hebben beoordeeld op de veelzijdigheid van het aanbod, de collectie, de vele cursussen en activiteiten, de inrichting, de medewerkers, de samenwerking met en aanwezigheid in de stad en scholen, en nog veel meer.

Publieksstemmen

Wie zich uiteindelijk de Beste Bibliotheek van Nederland mag noemen, wordt bepaald door het rapport van de vakjury en de hoeveelheid publieksstemmen. En het is zover! Tot en met 28 februari kan er gestemd worden! 

Bekendmaking 'Beste bibliotheek' 

Tijdens het Nationale Bibliotheekcongers op dinsdag 14 maart as. wordt bekend gemaakt welke Bibliotheek zichzelf in 2017 de Beste Bibliotheek van Nederland mag noemen. 

Over de verkiezing  

Met deze verkiezing wil initiatiefnemer Bibliotheekblad vooral onderstrepen dat ons land beschikt over hoogwaardige openbare bibliotheken die een onmisbare plek in de huidige Nederlandse samenleving innemen.

Behalve de Beste Bibliotheek van Nederland kiezen vakjury en publiek dit keer ook weer de Beste Bibliothecaris van Nederland. Een bibliotheek is immers zo goed als de mensen die er werken. Jan van Bergen en Henegouwen won deze titel in 2013.  

Stem jij ook op de Bibliotheek Schiedam?

de Bibliotheek Schiedam in de Korenbeurs

Stem ook op de Bibliotheek Schiedam! - Gebarentaal