bedanktv2

Stemmen kon in februari 2017. 

 

Verkiezing Beste Bibliotheek van Nederland

De Bibliotheek Schiedam werd in 2017 genomineerd als 'Beste Bibliotheek van Nederland!'. Tijdens het Nationale Bibliotheekcongers op dinsdag 14 maart 2017 werd bekend dat de Bibliotheek Schiedam op de tweede plaats is geïndigd. De Bibliotheek van Den Helder werd in 2017 uitgeroepen tot 'Beste Bibliotheek van Nederland'. 

Van alle 168 bibliotheken in Nederland maakten de Bibliotheek Schiedam, de Bibliotheek Alphen aan den Rijn (Rijn en Venen), de Bibliotheek Den Helder, de Bibliotheek Oosterhout (Theek 5), de Bibliotheek Wijchen en de Bibliotheek Winschoten kans op deze titel.

Mystery guests

De genomineerde bibliotheken, werden op wisselende tijdstippen, bezocht door ‘mystery guests’ van Bibliotheekblad, die hun bibliotheekbezoek beoordeelden op de veelzijdigheid van het aanbod, de collectie, de vele cursussen en activiteiten, de inrichting, de medewerkers, de samenwerking met en aanwezigheid in de stad en scholen, en nog veel meer.

Publieksstemmen

Wie zich uiteindelijk de Beste Bibliotheek van Nederland 2017 mocht noemen, werd bepaald door het rapport van de vakjury en de hoeveelheid publieksstemmen. 

Over de verkiezing  

Met deze verkiezing wil initiatiefnemer Bibliotheekblad vooral onderstrepen dat ons land beschikt over hoogwaardige openbare bibliotheken die een onmisbare plek in de huidige Nederlandse samenleving innemen.

Behalve de Beste Bibliotheek van Nederland kozen vakjury en publiek dit keer ook weer de Beste Bibliothecaris van Nederland. Een bibliotheek is ten slotte zo goed als de mensen die er werken. Jan van Bergen en Henegouwen won deze titel in 2013.  

Stem jij ook op de Bibliotheek Schiedam?

de Bibliotheek Schiedam in de Korenbeurs

Stem ook op de Bibliotheek Schiedam! - Gebarentaal